Селекционерът на националния отбор на Швейцария Отмар Хицфелд даде официалната си пресконференция преди мача с България. Европейската квалификация е на 26 март (събота) от 18:45 часа на Националния стадион “Васил Левски”. Ето какво каза легендарният специалист:

-Г-н Хицфелд, очакванията ви за този мач? По-специален ли е, изправяте се срещу Лотар Матеус?
-Двубоят наистина е специален. Матеус имаше успешен период в Байерн, докато аз му бях треньор. Имаме много добри отношения помежду си, но те ще останат извън терена.

-Швейцария е поставена в труден момент, пред отпадане от групата е?
-Исторически сме доказали, че когато сме опрени до стената, постигаме необходимия резултат. Помним загубата от Люксембург. Отборът може да покаже психическа устойчивост. След като тръгнахме лошо в групата, показахме сила на духа и се изправихме на крака. Имаме сили да победим утре.

-Колко важен е мачът във вашата кариера?
-В моята кариера всеки един мач е еднакво важен.

-Колко по-различен е българският национален отбор без Бербатов, Мартин Петров и Валери Божинов?
-България е достатъчно силен отбор от всяка гледна точка, не само от техническа. Михайлов е много добър вратар, защитата е компактна. Стилиян Петров е чудесен плеймейкър, не случайно е капитан на Астън Вила. Липсата на Мартин Петров е огромна загуба за отбора. Всички играчи на Матеус са добри, щом са повикани за този двубой.

-Лотар Матеус каза, че има предимство в утрешния мач, тъй като ви познава като треньор, а вие него – не?
-Това няма никакво значение, важното е какво ще се случи на терена.
ВЕСЕЛИН РУСИНОВ/БЛИЦ