Крилото на ЦСКА Грегори Нелсън напира да става национал. 23-годишният холандец, който от миналото лято играе на “Българска армия”, обаче не мисли да последва Маркиньос в селекцията на Лотар Матеус. Нелсън има желание да играе за представителния тим на Суринам. Корените на 178-сантиметровия футболист са от южноамериканската държава, въпреки че е роден в Амстердам.
 
Новината бе разпространена от футболния блогър Гаядиен Раджеш. Пред него Грегъри Нелсън е обявил, че с гордост би играл за Суринам, а това ще зарадва и неговите родители. Другите футболисти, изразили желание на носят екипа на суринамския национален отбор са Масео Ригтерс (собственост на Блекбърн), Родни Уберген (Телстар) и Мичел Пике (АДО Ден Хааг).
 
Очаква се футболната федерация на Суринам да одобри включването на родени в Холандия играчи в националния отбор. Страната иска да направи силен тим за участието си в квалификациите за Мондиал 2014, а местните футболисти са предимно аматьори. Суринам е член на КОНКАКАФ (Футболната конфедерация на Северна Америка и Карибския регион), въпреки че географски се намира в Южна Америка. Чрез квалификациите в КОНКАКАФ на страната ще бъде по-лесно да се класира на световното първенство в Бразилия. /БЛИЦ