Хора, приближени до собственика на “Левски” Тодор Батков, правят опити да размътят водата относно издаването на лиценза на ЦСКА. БЛИЦ припомня, че днес, 31 март, е крайният срок за подаване на документите от всички професионални клубове.
 
Според непотвърдена информация от обкръжението на Батков са информирали членове на Лицензионната комисия на БФС, че от Борисовата градина ще пробутат фалшиви документи, свързани с изплащането на заплатите. Едно от условията за получаване на лиценз е към 31 декември 2010 година ЦСКА да няма задължения към настоящи и бивши служители в клуба. Според “доброжелателите” на “армейския” тим работещите в администрацията на стадион “Българска армия” не са вземали пари за месеците ноември и декември. В случая проблем с футболистите липсва, тъй като те чакат възнагражденията си за февруари и март.
 
“Приятели” на ЦСКА, които според мълвата са близки до Батков, правили опити да накарат двама бивши служители на “червените” (треньор и футболист) да обявят, че все още не са си получили парите.
 
Отделно се разбра, че бившият изпълнителен директор на клуба Пенко Пенков и бившото пресаташе Владимир Рупов са обявили вчера, че също чакат финансовите си възнаграждения.
 
От ЦСКА категорично отказаха коментар. БЛИЦ потърси и шефът на Лицензионната комисия Красин Кръстев, задавайки му въпрос дали днес “армейците” са внесли документите и има ли проблеми с тяхната изрядност.
 
“Даже и да знам, няма да ви отговоря. А аз със сигурност знам. Има си процедура, след която ще получите официална информация. Припомням, че срокът е 31 май. До днес се приемат документите, а в следващия период те ще бъдат разгледани и проучени внимателно от нас. После ще бъде обявено кой е получил лиценз и кой не”, заяви Кръстев пред БЛИЦ.
 
През пролетта на 2008 година ЦСКА не успя да вземе лиценз за европейските клубни турнири и макар че спечели по убедителен начин титлата, остана извън битката за влизане в Шампионската лига. Тогавашният президент на “червените” Александър Томов обяви, че вина за случилото се носят Тодор Батков и хора от неговото обкръжение. Специалистите обаче бяха категорични, че виновен за провала е самият Томов.
 
Днес в Борисовата градина се надяват на силните си адвокати, които да спасят положението. Преди две седмици се появиха информации, че ЦСКА дължи общо около 2 милиона лева към институции и други клубове и ще се опита да изчисти всичко до 31 март.