Старши треньорът на ЦСКА Христо Янев гостува в „Шоуто на Слави” по bTV. Там младият специалист говори по актуални теми около отбора. Бившият национал започна с благодарности към бившия си тим Миньор. В Перник Янев изкара миналия сезон в Югозападната „В” група, където от есента ще се подвизават и „армейците”.

"Тежко е. Очакванията към ЦСКА винаги са големи. Поканата от Гриша Ганчев и Инджов беше изненадваща за мен. Длъжен съм да дам най-доброто от себе си и да постигнем целите, които има отбора.

Ситуацията е тежка. С доста големи усилия събираме футболисти. Хората, които обичат ЦСКА искат да извървим пътя до "А" група по най-бързия начин.

Разполагам с интересни играчи, които имат много качества и се надявам да ги развият. Доволен съм от престоя си в Перник. Срещнах хора, срещнах отношение. Благодаря им за всичко и се надявам опитът, който придобих, да ми е от полза, заяви Янев.

- Вярно е, че на ЦСКА мястото не е във „В” група, но...Такава е сега ситуацията, трябва да я приемем и да подходим с нужното уважение към отбори, които са далеч от класата и традициите на ЦСКА. Те са далеч като история и класа от ЦСКА, но са част от шампионата, който трябва да изиграем. Към всеки тим ще подходим по един и същ начин.

Има млади и кадърни момчета и във „В” група. Стадионите не отговарят на изискванията, но тези въпроси трябва да бъдат поставени към ръководните фактори. На тези терени е невъзможно да се развиват футболисти.

Как бих надъхал футболистите ли? Ние сме хора, разбираме се по най-човешкия начин. Казваме си нещата. Лесно е да играеш пред 20-30 хиляди човека, в Шампионската лига, в турнири като Лига Европа, но точно в тези трудни моменти се вижда кой има здрава психика и страст към футбола.

Всеки трябва да даде най-доброто от себе си, за да се случат по най-бързия начин нещата. Трябва да се качим на един връх, да преминем през блата и мочурища, за да стигнем до там, където искаме, до подножието на върха. Това е българската действителност, трябва да се справим.

Точно в тези трудни моменти се вижда кой има силен характер и здрава ценностна система и носи футбола в сърцето си. Видях на първия мач от контролата фенове, отдадени на каузата „ЦСКА”. Благодаря им, имаме нужда от тяхната подкрепа навсякъде, където играем."

"А" ГРУПА - ПРОГРАМАТА ЗА СЕЗОН 2015/2016

"А" ГРУПА, ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА - ЛЯТО 2015