Пет дни след отнемането на лиценза на Пирин акционери и управляващи от Благоевград отново се събраха да умуват бъдещето на клуба. Срещата пак се състоя в кабинета на кмета Костадин Паскалев, където преди това два пъти безуспешно се очакваше да присъства и Емил Наков, който държи мажоритарния пакет акции. Кюстендилецът трябваше да ги предостави на Общината, за да се спаси лицензът на клуба. Това не се случи и БФС прати "орлетата" при аматьорите.

Срещата между акционерите от групировката "Г-15", председателят на Общинския съвет Костадин Хаджигаев и г-н Паскалев остана закрита за медиите. В кабинета на кмета не бяха допуснати и треньорите от школата, дошли да разберат нещо повече, тъй като казусът с Пирин касае работата им. На излизане един от акционерите Петър Байкушев каза, че не е взето никакво решение.

Председателят на ОбС Костадин Хаджигаев коментира, че на всички първо трябва да стане ясно защо Пирин отново е в това положение. Той припомни, че всичко е било въпрос на един подпис. Емил Наков обаче се е подиграл с институциите в Благоевград. Оттук нататък, според Костадин Хаджигаев, трябва да се извърви пътят отначало, като на първо време да се запази детското-юношеската школа и да се намерят пари за спортния интернат.

Докато не излезе в писмен вид решение на БФС затова къде ще играе Пирин - в Югозападната „В” или „А” Окръжна група, нищо не може да се каже, нито това какво име ще носи отборът, тъй като по новите наредби не се допускат няколко отбора в един град с едно име и не се разрешават добавянето на допълнителни абревиатури.

"Не е ясно дали Наков има намерения да се занимава с този отбор във „В” група. Благоевград без отбор няма да остане, друг е въпросът за името”, каза Байкушев, цитиран от е-79.

Относно възможността за купуването на лиценз на отбор от областта за „Б” група, той коментира: „Предстои да се направят сондажи затова кой отбор от региона е готов да си даде лиценза. Поне засега няма индикации клуб от нашата област да е съгласен на това.”

В петък се очаква да има нова среща в общината, на която ще присъства и Ивайло Андонов - собственик на частната футболна школа Пирин 2001. /БЛИЦ