Средства за възстановителни процедури поиска майката на 27-годишния футболист Дарин Тодоров от кмета на Шумен. Градоначалникът Любомир Христов се срещна с Даниела Тодорова, която разказа за необходимостта от подкрепа за продължаващите вече 4 години рехабилитационни процедури на Дарко.

Младият шуменец, който пострада при тежка автомобилна катастрофа през януари 2010 г., трябва да замине за втория етап от лечението в клиника в турската столица Анкара. Възстановителните процедури там са без алтернатива у нас.

Последният курс, проведен през октомври миналата година струва малко повече от 9000 щатски долара, а сега предстои ново пътуване до Анкара в края на месец март. Семейството на Дарко обаче не разполага с необходимите средства, нужни за процедурите, които оказват изключително добър ефект върху младия мъж.

Даниела Тодорова изказа благодарност към всички, които досега са помагали на Дарко, но призова за още подкрепа, тъй като е необходимо възстановяването на юношата на футболните клубове Шумен и „Левски" да продължи.

Кметът Любомир Христов обеща подкрепа и проучване на възможностите, които администрацията има, за да помогне на Дарко. Веднъж вече през 2010 година местният парламент гласува еднократна помощ в размер на 2000 лв.

Най-лесният начин за желаещите да помогнат на Дарин Тодоров става чрез DMS кампанията (DMS DARKO на кратък номер 17 777).

Дарителската сметка на Дарин Тодоров:
Титуляр: Дарин Валериев Тодоров
УниКредит Булбанк
IBAN: BG31 UNCR 7000 1519 4561 09
BIC: UNCRBGSF
PayPal: [email protected]