Левски записа второ равенство по време на предсезонната си подготовка. Играчите на Живко Миланов направиха 1:1 срещу Левски (Лом) в контрола, играна на помощния терен на комплекс „Георги Аспарухов“ и пред доста фенове на домакините.

Сред зрителите беше и мажоритарният собственик на клуба Наско Сираков, който беше в компанията на легендата на българския футбол Пламен Гетов. Двубоят беше белязан и от завръщането на Емил Велев на „Герена“. Треньорът, извел Левски до последната му шампионска титла, в момента е начело на тима от Лом. За гостите игра и бившият футболист на „сините“ Мариан Огнянов.

„Сините“ започнаха без близнаците Борислав и Радослав Цоневи, които още нямат подписани нови договори с клуба. Като титуляр започна 16-годишният Асен Митков. На вратата отново беше неговият връстник Петър Андреев.

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн казино игри от efbet

В отсъствието на Цоневи Левски демонстрира липса на креативност в предни позиции и в 13-ата минута се оказа догонващ в резултата. След разбъркване пред и в наказателното поле на Андреев топката попадна в Андон Гущеров, който се разписа с удар от воле.

„Сините“ стигнаха до изравняване две минути преди края на първата част. При далечен удар на Здравко Димитров топката се удари в капитана на гостите Христов и топката влезе във вратата на Вълков. В оставащите минути до края на полувремето вратарят Андреев на два пъти спаси опасни положения пред вратата на Левски.

През втората част домакините демонстрираха по-добра игра, но не успяха да стигнат до гол. Около четвърт час преди края Вълков с добра намеса предотврати втори гол във вратата на Левски (Лома), след като Симеон Славчев добре насочи топката в горния ляв ъгъл. Малко по-късно капитанът на домакините центрира, но Александров не успя да уцели вратата.

КОНТРОЛИТЕ НА ЛЕВСКИ ПРЕЗ ТОВА ЛЯТО
с Локомотив (Пловдив) 1:0
с Ботев (Пловдив) 1:1
с Локомотив (София) 4:0
с Левски (Лом) 1:1
на 17 юли с Етър