Президентът на Локомотив (Пд) Константин Динев, който е водач на делегацията за лагера в Испания, отново обяви, че ФИФА и УЕФА са вече запознати за казуса “Де Карвальо”.
 
"Нямам определена среща с Батков. Аз съм ви казал и преди това – ние сме склонни да се договорим с “Левски", заяви Динев.
 
"На Георги Иванов ще му кажа, че лично те много добре знаеха за контузията в рамото на Де Карвальо. Те я определиха като несъществена и наистина футболистът игра със същата контузия при нас 15 мача. И преди да подпишат договора „клуб-клуб”, те имаха заключението на медицинската експертиза. Така че – хайде да не говорят такива неща, защото не им прави чест", отсече бизнесменът.

По този начин Динев се отметна от първоначалната теза, която той и подчинените му на "Лаута" повтаряха - че Де Карвальо не е бил контузен, докато е носил черно-бялата фланелка.
 
"Базил е добър футболист и ние го обичаме като наше момче. Доколкото знам, днес трябва да му е операцията и възстановителният период е осем седмици, след което ще може да играе. До тогава ще се знае на кого е футболист. Може в Локомотив, може навсякъде, зависи как ще се договорим. В “Левски” трябва да преценят, те трябва да разберат, че договорът, който са подписали, е абсолютно легитимен и не би трябвало да го оспорват. Техните адвокати много добре знаят, че има договор и това, че го оспорват, не мисля, че не познават материята. Знаят я, но опитват да лавират по този начин. Въпросът е дали няма да се договорим преди ФИФА да присъди на кого е Де Карвальо”, добави Коко Динев.