"Левски" и Базил Де Карвальо са близо до споразумение. То ще е факт обаче, ако футболистът приеме предложената му неустойка от 6 месечни заплати, които е трябвало да получи по договора си със "сините".

Срещу това Де Карвальо трябва да се откаже от всичко, което е подписвал с "Левски". Остава обаче висящ въпросът как ще се оправят "сините" със сумата от 350 000 евро, която имат договорена с Локомотив (Пловдив) за трансфера.

В същото време "Левски" вече търси заместник на Жоазиньо. Бразилецът най-вероятно ще бъде продаден до края на месеца, а на "Герена" в момента няма алтернатива за неговия пост. "Сините" са набелязали двама футболисти за заместник на Жоазиньо. Единият играе във втория отбор на Оксер и е приятел на Гара Дембеле от времето, когато французинът е бил във френския тим. Другият набелязан в момента се състезава за португалския Беленензеш. Имената на двамата обаче се пазят в тайна.

Агентът Мирчо Димитров, който търси отбор на Жоазиньо в Русия, обяви, че досега бразилецът е можел да бъде продаден многократно, ако цената му е била по-ниска. "Всички в Русия, без няколко тима на върха, са наясно с това кой е Жоазиньо и какви са неговите качества. Руските отбори гледат първо цената, после възрастта и естествено качествата. Жоазиньо е млад, така че затова няма проблем, а несъмнено има и качества. Клубовете знаят, че е добър. Ако цената му беше 200 000 евро, досега щяхме да го продадем многократно", коментира Димитров. /БЛИЦ