ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА - ТУК

Легендата на ЦСКА Емил Костадинов коментира проблемите при "армейците", както и цялостната ситуация в българския футбол на клубно и национално ниво. Екзекутора на "петлите" сподели, че му е по-добре да работи само в БФС и не съжалява, че не е в някой отбор.

"Това, което правя във футболния съюз ще донесе добри резултати. За клубния футбол нещата, които се правят не са по моя маниер на работа. Няма смисъл да си късам нервите", каза Костадинов пред "Канал 3".

"Що се отнася до националния отбор - колелото се завъртя в положителен аспект. Любо допринесе много с неговото настроение, амбиция, чар пред футболистите, да се раздават максимално във всеки един мач. Това е начинът, по който той работи. Вижда се, че се справя отлично и това му носи позитиви. Имаме предпоставки за добро класиране в края на световните квалификации. Нормално е да си говорим помежду си. Не сме говорили за ЦСКА, но в крайна сметка в клуба има доста проблеми, които дори не започват да се решават. Това ме озадачава. Доброто развитие на ЦСКА и визията за бъдещето зависи изцяло от собствениците. Те дават пари и на този етап не виждам друг, който би могъл да прави това. Проблемите продължават да тежат. Има само временни прехвърляния на отговорността. Ако Майкъла не се пребори да има постоянство в ЦСКА, и той ще разбере, че нещата не седят така, както си мисли", коментира бившият шеф на "червените".

"Стойчо стабилизира отбора, но няма постоянство, а именно постоянството трябва да го направи треньора. В ЦСКА винаги се говори за проблеми с неизплатени заплати. Щом има такова нещо - да си подават молбите за напускане. Това вреди на ЦСКА. В клуба цари хаос. В последно време има доста негативи и доста писания, които вредят на футболистите. Всички имат вина, дори медиите. След един добър мач много се учудвам, че футболистите и треньорите стават звезди, а това не трябва да се случва", каза членът на Изпълкома на БФС.

"Смятам, че политиката не трябва да се бърка във футбола, особено в ЦСКА и "Левски". Не знам как някой ще накара една от най-големите фирми в света да отиде тук или там. С тези инвестиции, които се направиха в "Левски" е нормално хората да искат да гледат по-качествен футбол. Но това не става за месец или два, нужно е постоянство", сподели още Коща, който коментира и темата с източването на ЦСКА - "Как можеш да източиш нещо, като подписваш договор със собствениците на клуба. Нали за това е нужно тяхното разрешение. Защо получаването на комисионна се смята за нещо лошо? Както треньорите работят за заплата, така и мениджърите работят за пари. Като направиш грешка, просто трябва да си я признаеш, а не да се оправдаваш с комисионни."

"Не може цялата вина винаги да се хвърля върху съдиите. И те са хора, нормално е да сгрешат. През последната година, който е сгрешил, е бил наказан. Таско Тасков отмени чист гол на "Ботев" (Пловдив) срещу Лудогорец. Никой не може да каже дали е нарочно, но съдията направи фатална грешка. Не се знае какво можеше да стане впоследствие, но това е доста голяма грешка. За дузпата говорих с шефа на Съдийската комисия и стигнахме до извода, че може да се свири, но може и да не се свири. В България такива дузпи често не се отсъждат", коментира още Костадинов, който е оптимист за представянето на ЦСКА през пролетта и дори прогнозира, че "армейците" имат добри шансове да спечелят шампионската титла.

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В "А" ГРУПА

КЛАСИРАНЕТО В "А" ГРУПА