БЛИЦ пита феновете: Как ще завърши баражът с Унгария?

Спортният министър Красен Кралев предупреди феновете, които смятат да присъстват на утрешния мач между България и Унгария, че трябва стриктно да спазват противоепидемичните мерки. Тези, които не го направят, ще бъдат извеждани от стадиона и ще получат сериозни глоби. По-рано днес бе взето решение на полуфиналния плейоф за класиране на европейското първенство да бъдат допуснати повече зрители - 8500 (20% от капацитета на Националния стадион "Васил Левски"). Тяхното поведение ще бъде следено стриктно от над 100 камери.

"Днес проведох среща с министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, изпълняващия длъжността президент на Българския футболен съюз Михаил Касабов и вицепрезидента на централата Емил Костадинов. Взехме решение, че при провеждането на футболната среща от баражите за класиране на Европейското първенство между националните отбори на България и Унгария, както и на двубоя от Лигата на нациите между България и Уелс на националния стадион „Васил Левски“ се допуска публика до 20% заетост на местата, при настаняване на зрителите най-малко през две седалки и при спазване на физическа дистанция от 1,5 м. За да се избегне струпване на привърженици и да се предотврати разпространението на COVID-19 се допуска запълването на 20% от капацитета на съоръжението, който е 42 740 седящи места. Задължително е привържениците да носят защитна маска или друго средство покриващо носа и устата. На входовете на съоръжението ще бъде измервана телесната температура на всеки посетител, а такива с видими симптоми на настинка няма да бъдат допускани до трибуните. Ще бъдат осигурени и дезинфектиращи средства при влизането на трибуните. Изключението се прави за мачовете на националния отбор на база разрешението от УЕФА баражите да се провеждат пред публика, която е до 30% от капацитета на съоръженията. Контролът за спазването на противоепидемичните мерки ще бъде строг от страна на българските здравни власти и европейската футболна централа. Нарушителите ще бъдат глобявани и отстранявани от стадиона. За целта ще се използва и системата за видео наблюдение, която беше инсталирана на “Васил Левски”. За спазване на мерките ще следят 100 камери с най-висока резолюция", написа Кралев във "Фейсбук".

"Пожелавам успех на нашите национали, които при победа над Унгария ще се изправят срещу победителя от двойката Исландия-Румъния отново в София. Това е последният етап към участие на европейските футболни финали, които бяха отложени с една година заради пандемията от коронавирус", добави министърът.

Програма на нашата група в Лигата на нациите