БЛИЦ пита феновете: Как ще завърши баражът с Унгария?

Българският футболен съюз потвърди новината на БЛИЦ от по-рано днес, че на полуфиналния плейоф за класиране на европейското първенство между България и Унгария ще бъдат допуснати 8500 зрители на трибуните на "Васил Левски".

Изявлението на БФС:

След работна среща между и.д. президента на Българския футболен съюз Михаил Касабов, първия вицепрезидент на централата Емил Костадинов, министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов и министъра на младежта и спорта Красен Кралев бе взето официално решение на Националния стадион "Васил Левски" да бъде допусната публика до 20% заетост на местата, при настаняване на зрителите най-малко през две седалки и при спазване на физическа дистанция от 1,5 метра, за полуфиналния плейоф между България и Унгария утре.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Както е известно, миналата седмица Изпълнителният комитет на УЕФА взе решение да позволи използването на до 30% от капацитетите на стадионите по време на международни мачове, като крайното решение за брой зрители бе оставено на българските власти. Така след днешното съвещание общият допустим брой привърженици, които ще могат да подкрепят България в утрешния двубой, е 8500. 

Билети ще могат да се закупуват онлайн тук, както и на касите пред Националния стадион "Васил Левски" до началото на срещата в 21:45 ч. По изискване на УЕФА всички пропуски ще бъдат персонализирани за съответния зрител. 

Цените остават непроменени спрямо началните стойности:

Сектор А – 20 лв.

Сектор В – 15 лв.

Сектори Б и Г – 10 лв.

ВИП 1 категория – 100 лв.

ВИП 2 категория – 50 лв.

Българският футболен съюз изрично подчертава, че спазването на минималната дистанция и на противоепидемичните мерки в условията на COVID-19, носенето на предпазни маски през цялата продължителност на мача, както и спазването на конкретните места на трибуните, са абсолютно задължителни. При неспазване на протокола на УЕФА или разпоредбите на българските здравни власти, нарушителите ще бъдат отстранявани от стадиона.

Всеки зрител ще премине през процедура по измерване на телесната температура и ще има възможност да се дезинфекцира преди влизането във вътрешността на стадиона. Привържениците също така ще трябва да представят билет и документ за самоличност на входовете на „Васил Левски“.

Зрителите се призовават да заемат местата си възможно най-рано с цел предотвратяване на евентуални струпвания на контролно-пропускателните пунктове на и около стадиона. Вратите на Националния стадион ще бъдат отворени в 19:45 ч.

Притежателите на билети, закупени преди обявяването на извънредно положение в следствие пандемията от коронавирус, които не са презаверили билетите си спрямо новите изисквания на УЕФА в срок, ще могат да го направят на касите пред Националния стадион „Васил Левски“ в деня на мача. 

В идните дни ще стартира продажбата и на билети за следващия домакински сблъсък на България – срещу Уелс на 14 октомври.

Програма на нашата група в Лигата на нациите

 

Днес проведох среща с министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, изпълняващия длъжността президент на...

Публикувахте от Krassen Kralev в Сряда, 7 октомври 2020 г.