Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Нападателят на ЦСКА Жуниор Мораес вече е футболист на Металург (Донецк). Това съобщи официалният сайт на украинския клуб. Трансферът на бразилеца беше договорен още на 16 юли на среща между представители на двата клуба, но нещата се забавиха заради разминаване относно личните условия за играча.

“Мораес подписа за 3 години. Ние прекрасно познаваме качествата му. През последните два сезона вкара 24 гола в първенствата на България и Румъния. Надявам се, че с голмайсторските си качества ще ни помогне много, както в украинската Висша лига, така и в Лига Европа”, заяви спортният директор на Металург Вардан Израелян. 

Жуниор Мораес ще играе с фланелка с номер 91 през новия сезон. В Металург той се събра с бившите футболисти на ЦСКА Велизар Димитров и Грегъри Нелсън. В тима е и сънародникът му Зе Соарес, подвизавал се в "Левски". От днес Мораес ще се присъедини към подготовката на новия си тим.

Нападателят беше пред завръщане в Металург в началото на месеца и дори пътува за лагера на украинците в Австрия, но тогава преговорите се провалиха и той се завърна при "армейците". Трансферът на Мораес принуди ръководството на "червените" да задвижи по спешност завръщането на Мишел Платини от Динамо (Букурещ) преди първия мач със словенския Мура за Лига Европа. Жълтата карта на бразилеца все още е в Румъния, като той не бе картотекиран в ЦСКА при връщането си в България заради бройката чужденци извън Европейския съюз, с които "армейците" разполагат.