Играй БЛИЦ ГЕЙМ - ТУК!

В 17:00 часа стартира пловдивското дерби "Ботев" - Локомотив. Под тепетата винаги е било напечено преди и след сблъсъка между "канарчетата" и "смърфовете". Поне засега обстановката е видимо спокойна и няма безредици. Многократно обаче лудите ултраси на "Ботев" и Локомотив са си спретвали зверски мелета, като най-голямото е през 2003 година. На 24 май "жълто-черните" трябва да домакинстват на "смърфовете", но дербито е отложено за следващия ден заради проливен дъжд.

По улиците на града пък се лее кръв. Полицай е със счупен крак, десетки са ранени след войната между феновете. Най-лютите битки са на кръстовището на "Богомил" и булевард "Източен". Хулиганите издигат барикади и трошат таксита. Десетки са арестувани, около 40 човека ранени. 15 са осъдени по бързата процедура, като 7 от тях остават в ареста за по 15 дни.

По време на самия мач на 25 май има и нова драма. Ултраси на "Ботев" остават без пръсти на ръцете си. Двама фенове на "канарчетата" се самовзривяват с бомбичка и са откарани с линейка в хиругиите.

Интригата на футболния терен също е голяма. Иван Караманов открива резултата за домакините в 34-ата минута. Плеймейкърът засича с глава центриране на Йонко Неделчев и стреля в десния ъгъл за 1:0. "Жълто-черните" мачкат преди почивката, но пропуски правят Кунчев, Миленов и Караманов. След това Локо се вдига на щурм. Пасков тресва греда, а после Арсов спасява дузпа, бита от Дончо Донев. Несим Нешадов пък чупи глезен край тъча.

Минута преди края на редовното време Иван Пасков вкарва за 1:1. А Мартин Камбуров довършва "Ботев" с гол с глава в 94-ата минута. По този начин прогнозите за убедителна победа на "жълто-черните" не се сбъдват и "смърфовете" си тръгват победители от гостуването на "канарчетата".

25 май 2003 г. "Ботев" (Пд) – Локо (Пд) 1:2

1:0 Иван Караманов (34), 1:1 Иван Пасков (89), Мартин Камбуров (90);

Съставът на победителите: Васил Камбуров, Владимир Иванов (69-Мартин Зафиров), Петър Колев, Иван Пасков, Велко Христев, Несим Нешадов (58-Кирил Котев), Жарко Серафимовски, Мартин Камбуров, Ванчо Траянов, Дончо Донев (74-Красимир Димитров), Екундайо Джайеоба

Кадри от зверските мелета: