Бившият собственик на "Левски" Томас Лафчис изрази мнение, че акцията срещу "черното тото" няма да доведе до необходимите резултати и задкулисните игри едва ли ще бъдат изкоренени. "Както си говорим тук, надеждата е, че този път някой ще разрови. А дано, ама надали - въобще не вярвам на това, което се прави в момента", каза Лафчис при гостуването си в студиото на Нова телевизия.

Причината за недоверието му е поведението на БФС. "Вижте как реагира само Българският футболен съюз, те били само пощенска кутия. Няма да направят нищо, как ще са пощенска кутия, като те отговарят за организацията на всеки мач", учуден е Лафчис.

"Половината мачове на националните ни гарнитури са анулирани - на националния отбор, на младежки гарнитури...", припомни Лафчис.

Лафчис обаче не счита "черното тото" у нас за някакъв изолиран случай. В Азия от залози миналата година са спечелили 4,5 милиарда долара. "Питаме се вече и доколо реален беше резултатът от полуфинала Бразилия - Германия 1:7", каза Лафчис.

"Ако нашите органи се замислят как едни и същи играчи правят един и същи неща в различни мачове на националния отбор, то ще се види", включи се и Сашо Диков, който беше до Лафчис в студиото.

"Сега говорят за мачовете на Локомотив (Пловдив), но да си спомнят за турнето на Локомотив (Мездра) в чужбина. Тогава нищо не направиха българските разследващи органи. Христо Стоичков искаше да се разследва "черното тото" във футбола ни, Димитър Димитров-Херо искаше - и какво, нищо не стана. Никой не иска да го разследва, ГДБОП е част от мафията", твърди Диков.

"МВР отклонява вниманието заради Петко Сертов и съдия Ченалова", смята Диков.

"Никой не разследва какво се случва в детските и юношески лиги. Как може да има мачове, при които уж срещата е насрочена в 17:00 часа, да идва съдията в 16:00 и да му казват, че двата клуба се уговорили и играли в 11:00 сутринта? Логично е - в 17:00 часа наше време е полунощ в Китай, кой ще залага", обясни Томас Лафчис.

Сашо Диков припомни и случаят на разстрелян преди време букмейкър - Йордан Динов, с когото е говорил за три мача в "А" група и те са излезли така, както ги е казал. "След две седмици го убиха", заяви журналистът.

"В Румъния, Гърция и Турция взеха мерки, в Словакия футболисти си признаха, а у нас нищо", заключи Лафчис.

"Джика Попеску и Джиджи Бекали са в затвора, тук това няма как да стане", смята Сашо Диков.