Босът на Славия Венцеслав Стефанов коментира мащабната акция срещу "черното тото", за която БЛИЦ първи разкри. Членът на Изпълкома на БФС каза какво знае за манипулирането на мачовете у нас, заявявайки, че 3-4 клуба се занимават с уреждането на футболни двубои.

"Спокоен съм за Славия, няма основания да се разследват наши мачове. При нас няма футболисти, които да се поддадат на подобно влияние. И преди съм го казвал - един път завинаги трябва да се бръкне дълбоко, защото не са футболистите тези, които са виновни. Виновни са тези, които с компютрите обикалят по мачовете. Има ги и при юношите, отдавна съм алармирал за това нещо. Те са прикачени към букмейкърски къщи някъде в Азия. Децата още от ранна възраст започват да бъдат обработвани и да се занимават с тези лоши неща, дори преди още да са станали футболисти", коментира пред ТV7 по телефона от чужбина Венци Стефанов.

"Ще ви дам пример. Мой треньор ми казва, че играчи първото полувреме дават максимума, а второто спират да играят и чакат да им вкарат 4-5 гола. И това става след нареждане от някой отстрани. Полицията горе-долу е наясно за какво става въпрос. Доста време работят по тази схема. За да се стигне до разпит на собственици на клубове трябва да имат доказателства", продължи босът на Славия.

"Българската полиция и БФС не могат да знаят къде и какво е залагано. Може би Интерпол и чуждите служби са повече наясно. Те знаят къде се залага", добави Стефанов.

"Чул-недочул в случая няма да е от полза. Трябват факти. Като чета кои са задържани – има национали, има уважавани от мен футболисти. За да пристъпи полицията към тази крайна мярка – трябва да има нещо черно на бяло. Не очаквайте от мен да казвам имена, това е работа на полицията, нека си свърши работата. А "черно тото" има по целия свят. Не само в България. Да не се слагаме на първо място. Лошото е, че закъсняхме малко. За да се удари по "черното тото" първо трябва да се ударят нелегалните букмейкъри. Те карат футболните хора да правят простотии. Има купища варианти – да изкарват картони, да заработват дузпи, 15 корнера, всякакви щуротии...", коментира членът на Изпълкома на БФС.

"Иначе при мен са идвали футболисти от други отбори. Като ги питам защо се махат от там (б.р. - Локомотив Пловдив), те казват "не искам при тях, защото има някои неща, които не ми харесват". Казвали са ми достатъчно защо не искат да играят в този отбор, а и в други. Има поне три-четири такива отбора в България. От "А" и от "Б" група са", завърши Венци Стефанов.