"Левски" сериозно се интересува от Сюлейман Диамунтен, който е собственост на Лече. Ръководството на клуба от Серия "А" дори е получило оферта от "сините" за 28-годишния малийски защитник. Както вече стана ясно, Диамунтен е трансферна цел не само на българския гранд, а и на няколко тима от Серия "Б".

Човек от Лече разкрива пред "Газета Дело Спорт", че в клуба е постъпила оферта от "Левски" за опитния бранител. Все още обаче няма нищо конкретно и разговорите са в начална фаза.

Бившият национал на Мали се подвизава на Ботуша вече почти 10 години. Дебютът му е в третодивизионния Лукезе, след което игра в Перужда през 2004-а преди да премине в Лече през 2005 г. Четири сезона по-късно Диамунтен е закупен от Рома. С "вълците" бранителят има записани няколко мача в Серия "А" и 2 в Шампионската лига, след което е преотстъпен на Бари в Серия "Б". През 2011-а Диамунтен се завръща в Лече, където не играе редовно, но е бурно освиркван от тифозите и нападан по улиците на града. Причината затова е, че след дълги години с жълто-червния екип на Лече и годините прекарани на "Виа дел Маре" е играл във вечния съперник Бари.

Така през миналата пролет защитникът игра в Серия "Б" с Пескара - 13 мача и 1 гол, но през лятото се върна в Лече. И при новия треньор на тима Серзе Козми обаче продължава да не получава шанс заради омразата на тифозите към него, които дори нападнаха ръководството и негодуват от решението за връщането му в отбора.