Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков продължи атаката срещу нападателя на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов. След загубата с 0:3 от Англия Митко призова кмета на Сливен да напусне българския футбол, като по този начин ще помогне за неговото възраждане. На днешната си традиционна пресконференция под Синитe камъни Лечков прикани Бербатов да млъкне, тъй като го няма на картата от 1 година.

"За мен е неразбираемо да те няма на картата от 1 година и като паднахме от Англия изведнъж да кажеш – "Лечков е виновен". Нито съм бил на стадиона, нито съм играл, нито съм бил в агитката на англичаните. Даже и по телевизията не гледах мача. Това вече ми идва в повече. Една работа си има своята технология и трябва да се изпълни от този, който разбира. Ако не си най-големият майстор, то поне си признай. Ние вече няколко години губим от всеки, който ни хване. Говоря от позицията на силния. След като нашето поколение побеждаваше години наред, не мога да обявя, че е било случайно. Тогава ние намерихме нещо общо в колектива и не си пречихме. И тогава имаше силни и слаби, но на терена бяхме добри и се подкрепяхме. Дори след толкова години, пак продължаваме да се събираме, а сегашните национали не се познават. Проблемът им е повече социален", обяви Лечков.

Героят от САЩ`94 потвърди, че желанието му е Любослав Пенев да бъде селекционер на националния отбор, защото познава обстановката в страната и има респект сред футболистите.

"Казал съм го, че като познавам обстановката и манталитета на футболистите и авторитета на Любо Пенев. Освен него, няма кой друг да се справи с националния отбор. И Балъков е добър треньор, но той не е толкова добре запознат, защото прекалено дълго е извън страната. Има други виждания и вече е със западен манталитет. Още преди 5-6 години съм го казал, а сега събитията го показват", коментира вицепрезидентът на БФС.