Вицепрезидентът на БФС и кмет на Сливен Йордан Лечков нападна Станимир Стоилов и Наско Сираков часове преди втората евроквалификация на България - домакинството на Черна гора, което стартира в 20:30 часа на "Васил Левски".

"Няма какво да се заблуждаваме днес. И да бием, както не веднъж съм казал, с това треньорско ръководство и с тия футболисти съставът ни няма да може да се класира. Срамно е като знам какво страшилище сме били за всички европейски отбори, за да започнем сега да се сравняваме с Черна гора", заяви Лечков.

Героят от САЩ`94 е разочарован от представянето на националите при гостуването на "Уембли", загубено с 0:4. "Добро посрещане, но за съжаление момчетата не успяха да победят този английски отбор, който беше без основните си футболисти. Победиха ни само с един Рууни. Проблемът при нас е във водещите футболисти, които не дават достатъчно на националния тим", добави пред sliven-sport вицепрезидентът на БФС и изрази съжаление, че сега трябва да се сравняваме с отбор като Черна гора.

"Футболът e като всяка сфера в обществения живот. Всички забравяме откъде сме тръгнали и докъде сме стигнали. Истината е, че през 2004 година футбола го докараха до това ниво "Батето", "Каката", Христо Бонев, които една стотинка не са изкарали, а са живели на наш гръб от спечелените пари през 1994 година от Световното в Америка. Във футболния съюз като независима организация са влезли най-много пари от САЩ`94, Англия`96, Франция`98. До 2004 година тези ръководители, които бяха тогава на власт оставиха касата празна. Десет години бяха на власт и ние, когато през 2004-та спечелихме Kонгреса нямаше нито спонсори, нито средства в касата. Тогава нито първенството ни беше толкова добро, нито националния ни отбор бе по-добър. Сега се появят "разбирачи", които упрекват нас като ръководители. Искам да им го припомня, защото бързо забравят. Затова съм неудобен, защото говоря с факти", обясни още Йордан Лечков. /БЛИЦ