Националният селекционер на България Станимир Стоилов заяви, че ще се замисли за оставка, ако шансовете на тима за класиране на европейското първенство намалеят. В първия мач нашите паднаха с 0:4 от Англия, а във вторник посрещат Черна гора.

“След като имам ангажимент да класирам отбора поне на бараж и шансовете ни намалеят, е нормално да се замислям за бъдещето си в националния отбор”, каза Мъри на пристигане от Англия.

“Разочаровани сме най-вече от резултата, все пак стартирахме квалификациите и се надявахме да използваме нашите шансове и да спечелим точки. Имаме сериозни неща да изчистваме, особено заради действията ни в края на мача. Не трябваше да се рискува толкова много на края. Не е ненормално да загубим, но не може така с лека ръка да пропиляваме създадените положения. Мачът на моменти дори бе равностоен”, допълни селекционерът.

“Не търся причините в отделни играчи. Аз като треньор трябва да бъда човекът, който да носи отговорност. Явно не успях да организирам добре отбора в края на мача да играе по-настървено. Да имаш на 4-5 голови положения на “Уембли” и да ги пропуснеш е наистина много. На моменти се видя, че България може да играе равностойно със сериозен отбор. Не може да не реализираме и да искаме да печелим. Аз съм убеден, че съставът, който избрахме, е най-доброто, което имаме на този етап. Срещу Черна гора може да има някои промени заради контузени футболисти или просто, защото ще търся други варианти за някои постове. Илиян Стоянов и Иван Иванов се представиха горе долу добре, но накрая ги оставихме сами срещу бързите нападатели”, завърши Стоилов./БЛИЦ