Селекционерът на България Станимир Стоилов е оптимист преди утрешната евроквалификация с Черна гора. "Трикольорите" стартираха кампанията с тежка загуба - 0:4 от Англия. Двубоят срещу Мирко Вучинич и компания е утре от 20:30 часа на Националния стадион "Васил Левски". Мъри даде официалната си пресконференция преди двубоя.

"Отборът на Черна гора е сходен като стил на игра на нашия. Разполагат с двама-трима много добри футболисти. Разчитат на тяхната индивидуална класа. По този начин постигнаха победата си над Уелс, благодарение на Вучинич. Трябва да внимаваме с него, той е играч от световна класа. Ако се справим със звездата на Рома, ще решим до голяма степен мача в наша полза. Трябва да печелим домакинствата си. Само тогава ще имаме шанс да се класираме или да стигнем поне до второто място", заяви Стоилов на пресконференцията в Правец.

"Имам идея как ще изглежда титулярната единайсеторка. Ще разчитаме на колективните действия. Все пак футболистите, които са в отбора, понатрупаха доста мачове заедно", каза Мъри.

"И друг път сме минавали през трудни моменти, вярвам във футболистите. Утре те трябва да играят по най-добрия начин и да спечелят", продължи Стоилов.

"Преминал съм през много битки, доста от тях спечелени, нормално е да има и загубени. Критиките към мен не ми влияят, що се отнася до разбиранията ми за футбола и това, което правя. Прекалено прозрачна ми е тази българска действителност. По-добре критиките и напрежението да са насочени към мен, та да се освободят играчите и да могат да се съсредоточат върху играта си на терена. Махал съм се от доста места, ако се махна и от националния отбор, няма да ми е за първи път", каза още Станимир Стоилов. /БЛИЦ