Йордан Лечков коментира победата на България с 2:1 срещу Северна Ирландия в световна квалификация, както и резултатите от изборите за президент на БФС. Героят от САЩ '94 и член на новия Изпълком заяви по адрес на загубилия с 230:241 гласа Димитър Бербатов, че ако човек е достоен, то той трябва да загуби достойно.

„Поздравление за момчетата. Когато играят, не са по-лоши от другите. Само трябва да си повярват. Съвсем нормално е, когато има такъв тип избори, всеки си гони задачите. В крайна сметка хората се произнесоха. Аз апелирам да продължи битката, но да е на добри идеи, а да няма негативизъм. Вие може да сте щастливи, но футболът не печели от това“, започна Лечков и продължи по темата с изминалия конгрес.  

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

„Защо да ме притеснява обжалването на Димитър Бербатов? Всичко беше демократично. Имаше представители на УЕФА и ФИФА. Вие нещо да чухте от тях? Присъстваха на броенето на урните. Шест човека бяха там“, продължи той.

„Гледаме устава. Ако са присъствали 480 човека, значи са били 480, както Народното събрание. Има кворум. 508 трябваше да дойдат обаче не дойдоха хора. Някои може да са били в тоалетната. Това са подробности. Да ви го кажа по друг начин. Ако човек е достоен, и достоен трябва да загуби. Да са се явили от тоалетната. Всички знаем, че днес има конгрес. Поел съм отговорност и ангажименти и си ги върша. Изместваме темата. Момчетата днес бяха на терена и победиха“.

„Днес за пореден път хората решиха. Опонентите благодариха за добрата организация. Като видим камерите се казва различно. Аз казвам това, което мисля“, каза още Йордан Лечков.