ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК! 

Легендата на Левски Добромир Жечев разказа за битката си на терена срещу легендарния Пеле, починал снощи на 82 години след продължително боледуване.

Жечев игра срещу Краля на футбола на Мондиала в Англия '66, когато нашите загубиха с 0:2. На световното Жечев и Пеле са безкомпромисни един към друг. През първото полувреме Краля на футбола неволно стъпва върху коляното на българина след остър шпагат на защитника.

"Скръбна вест. Той беше голям футболист. Лично съм играл срещу него и знам, че е бил обожаван в цяла Бразилия, а и в целия свят, може би", каза бившият бранител на "сините" Дарик.  

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

"Сблъсъкът с най-големия футболист. Това за мен беше чест. Спомените са незабравими. Тогава бях много щастлив, че ще играя срещу Пеле. В пресата се появиха положителни мнения за моята изява, но да се озапти Пеле е нещо много трудно", сподели Жечев. 

"Държаха се добре бразилците. Нямаше нещо грандоманско в тях. Опазването му беше трудно, защото той имаше такъв маниер 1,2 метра в една посока и после рязко в друга. Лъжливо движение, след което спринтира.

Това беше ново за мен, а и за целия свят. Не се знаеха тези работи. Сега вече всичко се знае, но тогава беше загадка. Особено това негово действие беше учудващо и заслужаваше внимание. Лъжливо движение - на близкия ъгъл и спринт в другата посока и почти винаги закъсняваш да го фаулираш", добави още легендата на "сините". 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала ТУК