ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Смятаният за най-велик футболист на всички времена Едсон Арантеш до Насименто тръгва от бедността, играейки с кокосови орехи и чорапи, пълни с хартия, за да завърши живота си с около 100 милиона долара в банката.

Това показват данни на Celebrity Net Worth, а изданието отбелязва, че по-голямата част от богатството му е натрупано след края на футболната му кариера.

Пеле подписва редица рекламни договори, като се започва със сделката с Пума, за която той получава 120 хиляди щатски долара, само за да си завърже обувките с логото на германския концерн. 

Преди това Адидас и Пума сключват "Пакта Пеле", съгласявайки се да не наддават за рекламен договор с бразилеца.

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

Противно на договорите на съвременните футболисти, Пеле печели скромни суми от футбол и получава едва по 2,8 милиона долара годишно за трите сезона в американския Ню Йорк Космос, където завършва кариерата си през 1977 година.

След това Краля на футбола започва да печели сериозни пари като рекламно лице на популярни марки Puma, Volkswagen, Emirates, Hublot и други.

Въпреки възможността да спечели много повече, бразилецът ясно очертава границите за бъдещите си партньори.

"Когато дадена компания се обърне към мен с предложение за рекламен договор, аз се питам преди всичко какви послания отправя. Когато те не са добри за децата, аз отказвам. Много хора се снимат в реклами на алкохол и цигари, но аз не подкрепям такива компании, защото не са добри за младите хора", обяснява Пеле.

Освен пари в банката легендарният футболист има и редица инвестиции в имоти, макар да прекарва последните години от живота си в родината си. През 2018 година той продава известното си имение в Ню Йорк за около 3 милиона долара.

И така. Ден след смъртта му започват дискусиите кой и колко ще получи от парите му. Пеле има три брака зад гърба си и седем деца, ако броим и Сандра Мачадо, която той отказа да признае. През 1996 г. обаче съдът постановява, че тя е негова дъщеря.

Три от децата му – Кели, Дженифър и Единьо са от първия му брак с Розмари дос Реис Шолби. Близнаците Джошуа и Селесте пък се раждат от брака му с Асирия Лемос Сейксас. Сандра Мачадо, която почина от рак през 2006 г., е от извънбрачната му връзка с домашната прислужница Анисия Мачадо. Пеле има връзка и с журналистката Ленита Курц, която го дарява с дъщеря Флавия.

Футболната легенда се жени за Розмари на 21 февруари 1966 г., когато е 25-годишен. Първият му брак приключва през 1982 г., след връзка с бразилския модел Шуша. Вторият му брак с певицата Асирия Лемос Сейксас е сключен през 1994 година. Този брак приключва през 2008 година. През 2016 година Пеле вдига сватба с третата си съпруга - Марсия.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала ТУК