Една от легендите на "Левски" Тодор Барзов призна със сълзи на очи, че му е тежко заради отношението към него, като откровено каза, че когато отиде на "Герена", никой не го разпознава. Ветеранът говори и за състоянието на отбора, критикувайки футболистите. При гостуването си в Актуално студио "Дерби" с водещ Георги Симеонов Тодор Барзов сподели, че не се сърди, че не е получил покана да се снима в юбилейния ретро календар за 100-годишнината на клуба. С "Левски" той печели дубъл - през 1977 и 1979 г.

"Малко се преувеличи скандала с този календар. Лично аз не се чувствам пренебрегнат. Повече ме боли, че от време на време като ходя на стадиона, никой не ме разпознава. Някои от ветераните си останахме забравени. Виждам се с Фифи Перото, със Сашо Костов, с Гибона, но ходя на мачове, защото двамата ми внуци играят в "Левски". Като ходя там ме гледат така сякаш преча на „Герена”. Не мога да кажа, че съм обиден. Ако ме питат мен, има достатъчно още живи ветерани и футболисти, за които може да се намери начин да се направи нещо. За 100-годишнината е правилно да бъдат снимани всички, които са играли за "Левски", за да не се пита кой е викнат и кой не е", предложи бившият магически халф, който е роден на 21 февруари 1953 година в Долна Митрополия.

Барзов застана зад думите си, че това в момента е най-слабият състав на "Левски" в историята и подчерта, че на отбора му липсва най-вече лидер, обвинявайки футболистите в малодушие.

"Редовно коментирам играта на "Левски" по вестниците. Един път малко силно заявих, че в момента това е най-слабият отбор на "Левски" и за първи път се намира толкова назад в таблицата. "Левски" винаги е бил в челото. От 3-4 мача насам не виждам подобрение в играта, играят си едни и същи футболисти в един и същ стил. "Левски" винаги е бил велик, когато е имал силен център нападател, силна халфова линия и добра отбрана. Не трябва да има егоизъм, а да играят като отбор. Сега не виждам лидер в отбора, а виждам едно малодушие. Без централен нападател и добри подавачи, много трудно ще върви "Левски" напред. Мъчеха се момчетата срещу Черно море, но не ставаше. Едно време на „Герена” казваха „Долината на глинените гърнета”. Идваше всеки и не падаше с по-малко от 3 гола. Аз едно време като изгубехме един мач и не смеех да изляза от нас, защото щяха да ми се подиграват. Сега не им ли трепка нещо на тези момчета, малодушно играят, идва някой отбор и все едно си играе на неговия терен", коментира Барзов, който се надява най-после в първия отбор да бъдат налагани собствени кадри.

„Левски" има много добра школа и има момчета, които още отсега заслужават да ги пускат в първия отбор. До 17-18 години не се ли изяви футболистът, после е много трудно да се докаже. Трябва да се даде повече доверие на младите момчета. Защо да се харчат пари за чужденци, като футболистите са ти под ръка и само трябва някой да ги бутне и да им даде самочувствие”, каза Барзов.

Легендата се усъмни, че грозната сцена с разсъбличането на Ивайло Петев е била нагласена - "Каква работа имат феновете на една пресконференция и с каква цел са там? И нито един не се намери да защити Петев".