"Левски" отново загуби. Нищо неочаквано, нищо срамно. Все пак на "Тича" се играе трудно, а от началото на сезона Черно море има 7 победи и 3 равенства у дома от 10 двубоя. Няма нищо лошо в едната загуба, на всеки се случва. Всъщност, най-доброто нещо в "Левски" е тази загуба. А сега започваме с лошите неща - треньор, играчи, ръководство...

Антони Здравков. Нищо против него - работи, опитва се да направи нещо.. но капацитетът му е до толкова. Няма как да надскочи себе си, няма как да направи нещо повече от една гръмка победа над Литекс и останалото суша. Оправданията - временен вариант, пожарен вариант, заварена селекция, не вървят. Сухия има 3 загуби от 7 мача в "А" група! За целия си период в "Левски" Йоканович имаше 2 загуби, но бе грабнат още при втория равен мач. Сега е тишина. Удобни журналисти и шуробаджанащина държат комфорта около наставника, който все намира с какво да се оправдава. Чак и бил доволен след мача с Черно море! От кое, г-н Сух? От безидейната игра, от липсата на всякаква тактическа дисциплина, от липсата на идея? Няма проблем - теренът е виновен. Сигурно момчетата от Черно море играха на "Камп Ноу" и само за "Левски" тревата бе неравна, твърда, израсла и не знам какво още.

"Проблемът дойде от контузията на Кевин Бру. Като цяло съм доволен!", шокира треньорът на "Левски". Ако играта на "сините" зависи от доказан дърводелец с два точни паса през целия си живот, този клуб трябва да бъде закрит! Ако Сухия е доволен от тази игра на този "Левски", той трябва да се откаже от тази професия.

Ако има по-лошо, това са обичайните заподозрени. Със сигурност при първия слух за освобождаване на Сухия, ще излязат Кокала и Вуцов и веднага ще кажат "Готови сме да поемем отбора". Че кой бяга от пържолата? И започва пак един процес - идва единия или другия, проваля се, идва Тони Здравков на пожар...

Минаваме към играчите. Знаем кой ги докара, което е чудесно оправдание за Здравков. Но истината е, че ако няма мащабна чистка през зимата, напролет ще бъде страшно. С играчи като Бру, Туре, Милиев, Пинто, Димовите, Тигърчето, Деко, Генков и Макриев този "Левски" ще става само по-зле. Винаги съм смятал, че Старокин няма място в "Левски", но момчето поне има хъс, хвърля се в играта и гори. Трошат му главата - няма проблем, превръзка и продължава със същия хъс. Ясно е, че няма качества, но поне има желание. Такова обаче липсва в останалите. Генков и Макриев, които никой не знае защо бяха взети, не струват. Двамата заедно не правят един качествен нападател. За Бру и Туре думите са излишни - стават за отбор от ранга на Витоша (Долна Диканя). И стигаме до големия капитан Станислав Ангелов. Поклон за всичко, което даде на "Левски" при предишния си престой, но сега просто не става. Трябва да започне да учи младите момчета, а не да заема мястото им на терена. На всичко отгоре, видял безсилието си на терена, излиза пред стадиона и започва да се репчи на някакво момче, което просто се опитва да си свърши работата. "На кой да се оправдавам, бе? На теб ли?", отсече Пелето. Не, великолепни, трябва да се оправдаваш пред половин България и да дадеш ясно обяснение какво се случва и кога ще започнете да играете футбол. Ти си капитан, работата ти не свършва на терена. Там и без това нищо не вършиш, поне излез като мъж и кажи "слаби сме, имаме проблеми тук и там, липсва ни нещо и т.н."....

Да завършим с ръководството. Христо Йовов - опитва се, учи се, може би умишлено не критикува футболистите, а заема тяхната позиция и ги защитава. Може си мисли, че подходът е правилен, но пък как изглеждаш в очите на хората, излизайки и казвайки, че момчетата играят добре, при положение, че цяла България вижда, че дори не се стараят и нямат желание. Да не би пък да ги щади, за да не се засегнат и депресират? Ако е така, това не са футболисти, а някакви девойки, които плачат след като някой им е казал, че тоалетът им ги прави дебели, примерно. И те, тези обидчиви девойки, които не носят на критика, трябва моментално да се махнат от "Левски".. Защото това е "Левски", бе! Както каза Тодор Батков.

"Ние сега какво сиромахомили ли ще сме? Какви ще бъдем - някакви улични девойки? Ние сме "Левски", бе!", отсече адвокатът.

И понеже това е "Левски", някой спешно трябва да вземе мерки. Защото една трибуна няма да стопли сърцето на никой, ако на 100-годишния юбилей тимът не бъде в европейските клубни турнири. Защото с този сух футбол, с тези сухи футболисти и с този сух треньор, максимумът на "сините" е 5-о/6-о място.
Юри Славчев/БЛИЦ