ЦСКА и Левски днес ще се изправят за трети път един срещу друг в рамките на сезона. Срещата от 27 кръг на efbet Лигата започва в 17:00 часа, „сините“ са в по-добра моментна форма.

Този факт обнадеждава тима от „Герена“, който ще опита да спре черната си серия във вечното дерби. Левски няма победа над ЦСКА в последните девет мача, в които „армейците“ постигнаха 4 успеха, а останалите срещи завършиха при равен резултат. За последно „сините“ ликуваха след двубой №1 в българския футбол на 24 февруари 2019 г., когато спечелиха с 1:0.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Левски през тази седмица вече прекъсна една негативна серия. Победата над Лудогорец с 3:2 в първи полуфинал за купата на България сложи край на поредицата от 20 мача без успех над „орлите“.

Големият проблем за „сините“ в днешното дерби вероятно ще дойде от очакваното отсъствие на Георги Миланов от титулярния състав. Халфът е с контузия и не взе участие във вчерашната тренировка. Очаква се той да попадне в групата за мача, но няма да бъде сред титулярите. Неговата позиция на терена вероятно ще бъде заета от младока Марин Петков. Килиан ван дер Каап пък ще замени наказания Хосе Кордоба.

Новият треньор на ЦСКА Алан Пардю ще опита да изненада Левски с нова схема на игра. 60-годишният англичанин обича да ползва 4-4-2, на което вероятно ще заложи и днес. Стойчо Младенов използваше 4-2-3-1. Вчера Пардю призна, че единственият му проблем е свързан с неяснотата относно състоянието на Томас Лам и по-вероятно е финландският национал да не бъде сред титулярите.

ЦСКА – ЛЕВСКИЛевски София

Днес от 17:00 часа по Диема Спорт
София, „Васил Левски“
Съдия: Георги Кабаков

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
ЦСКА: Бусато, Турицов, Юга, Кох, Мазику, Жеферсон, Варела, Йомов, Гарсес, Вилдсхут, Кайседо
Контузени: Матай
Наказани: няма

Левски: Михайлов, Михайлович, Сундберг, Каап, Цунами, Краев, Кръстев, Стефанов, Уелтън, М. Петков, Бари
Контузен: Миланов
Наказан: Кордоба

Баланс: 156 мача, 57 победи за ЦСКА, 44 равенства, 55 победи за Левски, г.р. 218:207 за ЦСКА

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022