ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Пропускът на Андриан Краев от дузпа в третата минута при победата с 2:0 над Ботев (Враца) е осми за Левски от началото на сезона. Като цяло играчите на „сините“ са заставали зад бялата точка в 16 случая.

Такава немощ при изпълнение на 11-метрови наказателни удари не се е случвала на тима от „Герена“ от началото на новото хилядолетие. Статистиката показва, че подобна черна серия е имало единствено в периода на Делио Роси като треньор на "сините".

През сезон 2017/18 бяха пропуснати шест дузпи срещу шест вкарани. И тогава, както и сега, няма щатен изпълнител от бялата точка. Върхът беше на финала за купата на България срещу Славия, когато при дузпите след края на редовното време Жорди Гомес, Хали Тиам и Роман Прохазка се провалиха при ударите си.

Toп Коефициенти за efbet Лига!

През настоящия сезон Левски има два случая на болезнени загуби след дузпи. Първият беше на 11 август в реванша от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите, когато „сините“ бяха елиминирани от малтийския Хамрун Спартанс. Тогава Цунами и Филип Кръстев се провалиха от бялата точка.

След това, на 1 септември, тимът на Станимир Стоилов загуби след дузпи и от Лудогорец в мача за Суперкупата. Тогава вратарят на „орлите“ Серджио Падт спаси изпълненията на Марин Петков и Асен Митков.

Иначе в рамките на първенството през настоящия шампионат Левски е изпълнил осем дузпи, от които е вкарал половината. Точни са били Филип Кръстев, Асен Чандъров, Марин Петков и Георги Миланов. Пропуски са направили Кръстев, Ивелин Попов, Хосе Кордоба и Андриан Краев.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК