Лисабон е отчаян от доскорошната си гордост Спортинг. Тази вечер стадион “Жозе Алваладе” ще остане празен наполовина за мача в Левски от Лига Европа. На трибуните с капацитет между 40 000 и 50 000 места се чакат около 15 000 запалянковци. В краен случай – 20 000, пише “7 дни спорт”, позовавайки се на човек от португалския клуб.
 
Феновете са разочаровани от слабата игра на Спортинг. Тимът крета в средата на класирането, наскоро загуби градското дерби с Бенфика. Снощи вниманието в Лисабон бе насочено към мача на “орлите” с Шалке 04 (0:2) от Шампионската лига. За мача Спортинг – Левски ставаше въпрос сякаш между другото.
 
Той бе едва на трето място по интерес по новините на португалската телевизия, където чакаха последните подробности около пристигането на Порто в София и предстоящия двубой с ЦСКА.
 
“В криза сме, а привържениците не обичат да губим, разкрива служител от охраната на “Жозе Алваладе” – Ако Спортинг победи Левски довечера, на следващия мач може да дойдат повече хора.В момента “Лъвовете от Лисабон” повече трябва да се срамуват. Лига Европа остана единственият им шанс за нещо по-значимо този сезон, но дори и в този турнир не идват да ги гледат много хора. Повечето предпочитат да си останат пред телевизора, макар че времето в Лисабон е само за футбол – слънчево и 23 градуса. Когато отбор с 2 милиона привърженици в Португалия не може да събере 20 000 зрители на стадиона си, нещата не изглеждат добре.”
 
На “Алваладе” обаче се хванаха като удавници за сламка и пресметнаха, че последният български тим, гостувал на този стадион, е бил подложен на нечуван погром. Става въпрос за мача Швеция – България от Евро 2004, когато “тре крунур” ни отнесоха с 5:0. Дано сега стане същото, молят се феновете на “зелено-белите”./БЛИЦ