Алжирецът Наджиб Амари е все по-сериозно желан от “Левски”. 21-годишният халф, който е бивш футболист на Олимпик (Марсилия), бе най-добрият за Черноморец през есента и привлече вниманието на редица клубове.

Заради тежкото си финансово положение “акулите” търсят спешно отбор на Амари. С парите от трансфера те се надяват да вържат бюджета поне до края на сезона. Първа опция е чужбина, но в клубните офиси е пристигнало запитване и от “Герена”, разбра БЛИЦ.

“Сините” са готови да платят 150 000 евро за звездата на Черноморец плюс 20% от бъдещ трансфер зад граница.

Амари вкара 6 гола в 19 мача от началото на сезона. Преди Нова година се появиха информации за интерес и от ЦСКА, а отдавна се знае, че той е в полезрението и на наставника на "Ботев" (Пловдив) Станимир Стоилов.

Амари е от алжирски произход, но с френски паспорт. Роден е на 10 април 1992 година. Юноша е на Олимпик (Марсилия), но така и не записва участие за първия отбор. Подвизава се в дублиращите тимове на Олимпик и Руан.

Наджиб на всяка цена иска да се махне от Бургас. Шефовете на “акулите” са готови на всичко само и само да не се повтори сценарият с Гаел Нлундулу и Исуф Уатара. Двамата месеци наред се покриваха и бойкотираха тренировъчния процес, докато в крайна сметка не бяха натирени.

От “Лазур” са категорични, че няма да допуснат същата грешка както с Абел Анисе, който преди време дезертира в ЦСКА. Амари има действащ договор и за разлика от повечето играчи на „Лазур” получава възнагражденията си навреме.