Ръководството на Левски е успяло да убеди бившия си играч Насиру Мохамед да не прави спънки за лиценза с интересно споразумение.

Ганайският флангови нападател ще получи накуп 150 хиляди лева. Това са 5 месечни възнаграждения, които клубът има да му дава за периода още преди той да скъса контракта си и носеше синята фланелка, пише „Тема Спорт“.

3x500 лв. Бонус за мачовете от efbet Лига!

Наред с това от „Герена“ имат да дават още средства, докато напълно се издължат на крилото. Те са компенсация за това, че Мохамед се съгласи да прекрати предсрочно договора си с Левски. 27-годишното крило имаше да получава общо около 400 хиляди лева от столичани, но остатъкът е разсрочен.

Насиру бе привлечен през лятото на 2019 г. по настояване на тогавашния треньор Петър Хубчев. За него бяха платени близо 250 хиляди евро на шведския Хекен. Играчът обаче не убеди и се превърна в тотално разочарование. Общо за 35 мача за „сините“ той вкара два гола.

Заради дълга към Насиру Мохамед ФИФА спря картотеките на Левски. След като от „Герена“ си спазят уговорката с ганаеца и му платят обещаното, забраната за вписване на нови футболисти ще падне. Това със сигурност ще се случи преди старта на летния трансферен прозорец.

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022