Левски ще преследва задължителна победа при гостуването си на ЦСКА 1948, за да се върне еднолично на първото място в класирането на efbet Лига, след като вчера беше настигнат от Ботев (Пловдив). Двубоят на стадион „Витоша“ в Бистрица днес ще започне в 19:15 часа.

Мачът дава отличен шанс на „сините“ да заличат един от четирите си кошмара в българския футбол. ЦСКА 1948 е сред четирите отбора, които в историята имат положителен баланс за първенство срещу тима от „Герена“. Останалите са ЦСКА, Лудогорец и Завод 12.

ЦСКА 1948 е регистрирал 3 победи, 4 равенства и две загуби в двубоите си с Левски, въпреки че головата разлика е 8:6 в полза на „сините“. Днес играчите на Станислав Генчев може да изравнят баланса на постигнатите победи. Така ще бъде намален броят на отборите с положителен шампионатен баланс срещу клуба.

Левски няма победа над ЦСКА 1948 вече пет поредни мача, в които регистрира две загуби и три равенства. Последният успех на „сините“ над този съперник беше записан на 26 февруари 2022, когато Димитър Костадинов и Уелтън бяха точни за триумфа с 2:0 като гост.

 подкрепя българския спорт

efbet Лига - сезон 2024/2025