Президентът на БФС Борислав Михайлов и босовете на елитните ни футболни клубове проведоха втората си среща за разрешаването на казуса с телевизионните права. На излизане от сградата на Футболната ни централа Валентин Михов заяви, че е решено да се въведат "блокираните часове", което беше предложено от Борислав Михайлов преди известно време.

Това означава, че докато има мачове от "А" група няма да се излъчват двубои от европейските първенства - любимата на почти всички футболни запалянковци английска Висша лига, испанската Примера дивисион, италианската Серия "А", германската Бундеслига и др.

Целта на "блокираните часове" е родната "А" група да привлече още повече вниманието и по българските стадиони да ходи повече публика.

"Блокираните часове" са твърдо решение на БФС", поясни Михов, който е шеф на фирмата "С.В.-Р.С.А.", която е посредник за ТВ правата между БФС и телевизиите.

"До момента е пристигнала само една оферта от телевизия за излъчване на мачове от българския шампион", информира Михов, но не пожела да назове името й.

На днешната среща присъстваха Борислав Михайлов, шефът на ПФЛ Стефан Капралов, както и голяма част от родните босове - собствениците на "Левски" и Славия - Тодор Батков и Венцислав Стефанов, изпълнителният директор на ЦСКА Венцислав Живков, финансовият директор на "сините" Константин Баждеков, както и представители на пловдивския Локомотив - собственикът Коко Динев и един от шефовете - Атанас Узунов. Те се обединиха около мнението, че правата за предаването на мачовете няма да бъде продавано на интернет медия, какъвто вариант е съществувал.

Михайлов и босовете на футболните ни клубове се разбраха да проведат трета поредна среща помежду си на 30 юни. /БЛИЦ