Левски и Литекс са участвали във всеки един мач за Суперкупата на България след подновяването на турнира през 2004 година. От 20:30 часа тази вечер двата отбора излизат на Националния стадион "Васил Левски" в спор за трофея. "Сините" са го печелили два пъти (2005 и 2007), а "оранжевите" са с три загубени финала (2004, 2007 и 2008).

Единственият гол за Литекс в турнира е дело на бразилеца Бето. Той изравни през 2007 година за 1:1 срещу Левски, но с попадение в продължението на Екундайо Джайеоба столичани взеха трофея, за да запишат требъл. Иначе Седрик Бардон бе открил резултата още в началото на мача.

От игралите през 2007 година футболисти са останали 12, които могат да вземат участие и в този двубой: Георги Петков, Шахиб Бензукан, Лусио Вагнер, Христо Йовов, Георги Сърмов, Седрик Бардон (Левски) и Тодор Тодоров, Пламен Николов, Михаил Венков, Ивелин Попов, Сандриньо (Литекс). Македонският национал Дарко Тасевски и Живко Миланов също играха в сблъсъка преди 2 години, но сега са контузени и няма да вземе участие в днешния мач.

През миналия сезон в "А" група Левски записа дубъл над Литекс - 2:0 в София и 2:1 в Ловеч. Двата гола в столицата бяха дело на Дарко Тасевски, а при визитата край река Осъм се разписа Георги Иванов. Попадението за домакините реализира Сандриньо. Преминалият това лято в ПСВ Айндховен Станислав Манолев получи червен картон на двубоя в София в 42-ата минута.

В двубоя в Ловеч Левски отправи едва три точни изстрела. С два от тях обаче Георги Иванов вкара два гола. "Оранжевите" пък отправиха общо 11 шута към вратата на Георги Петков, но я уцелиха само в пет случая.

В двата мача в София и Ловеч, само Георги Петков и Георги Сърмов записаха по 180 минути за "сините". За Литекс това направиха Барт, Венков и Сандриньо. Иначе участие и в двата двубоя имаха още и Лусио Вагнер, Зе Соарес, Тасевски, Гаджев, Георги Христов и Георги Иванов (Левски); Том и Бибишков (Литекс).

Христо Йовов започна деветия си сезон в Левски. Той има и шест сезона в Литекс. За "сините" Йовов има 131 мача и 46 гола, а за "оранжевите" - 97 мача и 50 гола. (данните са за "А" група).

Баланс от сблъсъците между Левски и Литекс:

За първенство:
30 мача, 13 победи за Левски, 6 победи за Литекс, 11 равенства, голова разлика 45:28 за Левски

За Купата на България:
12 мача, 7 победи за Левски, 3 победи за Литекс, 2 равенства, голова разлика 24:13 за Левски

За Суперкупата на България:
26 юли 2007, Левски - Литекс 2:1 (след прод., 1:1 в ред. време)

ОБЩ БАЛАНС: 43 мача, 20 победи за Левски, 9 победи за Литекс, 14 равенства, голова разлика 71:42 за Левски

* Статистическите данни са предоставени на клубната страница на Левски от агенция СТАТА