Монтана победи с 2:0 Локомотив (София) в контролна среща. Проверката в "Надежда" стартира след градушката, която се изсипа в някои части на София. 

Попаденията за гостите, водени от треньора Атанас Атанасов-Орела, вкараха Йордан Йорданов и Димитър Законов в последните минути на мача. 

В 11-ата минута Благой Макенджиев се намеси отлично и не позволи на голмайстора на Локомотив Светослав Диков да се разпише. Последва още едно разбъркване в наказателното поле пред голлинията на "сините", но отново не се стигна до попадение. 

В 39-ата минута Николай Цветков обстрелва Макенджиев, който отново спаси. Гостите отвърнаха с удар на Михаел Орачев, който обаче мина покрай рамката на "железничарите". 

Второто полувреме започна без голови ситуации. В 65-ата минута резервният вратар на Локомотив Цветомир Витков трябваше да се намесва пред голлинията и това беше едно от много малкото положения до този момент. 

В 81-ата минута друга резерва в тима на столичани - Григор Долапчиев, се озова на добра позиция, елиминира стража Марио Кирев, но бранителите на Монтана му попречиха да шутира. 

В 87-ата минута Монтана поведе. След грешка на вратаря Витков точен за 0:1 бе Йордан Йорданов. Малко преди края Димитър Законов отбеляза второто попадение за гостите. 

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството 

Снимки: АНТОН УЗУНОВ