Пирин и Локомотив (София) се срещат в мач от 11-ия кръг на Efbet Лига. Двубоят в Благоевград е от 15:15 часа и ще бъде ръководен от Владимир Вълков.

"Орлетата" преследват втората си победа през сезона. След 4 поредни загуби Пирин подобри формата си и в последните три мача записа две равенства и една победа - 2:1 над Ботев (Враца). В миналия кръг Пирин направи хикс с Арда, като не допусна гол във вратата си, а основна заслуга за това имаше Янко Георгиев. Стражът със сигурност ще иска и в днешния двубой да запази мрежата си суха и да донесе нови точки на тима си. 

В групата на Пирин се завръщат двама от основните играчи на - Венцислав Бенгюзов и Николай Бодуров. Аут за двубоя обаче е Петър Занев, който е с контузия от мача в Кърджали.

Локомотив от своя страна също влиза със самочувствие в срещата. Столичният тим се представя на прилично ниво от началото на сезона и след 10 мача има 4 победи, 3 равенства и 3 загуби. В последния кръг момчетата на Станислав Генчев стигнаха до много драматична и сладка победа с 3:2 над Левски у дома. Като гост столичните "железничари" имат 2 загуби, 1 победа и 1 равенство в 4 мача, така че определено трябва да подобрят представянето си извън София. 

След мача с Левски Локомотив отнесе и сериозна глоба от БФС заради хвърлени предмети, като освен паричната санкция, отборът "изгоря" и с един домакински мач без публика. Той обаче ще е в следващия кръг срещу Лудогорец, така че днес "железничарите" ще могат да разчитат на своите привърженици в Благоевград.

Преди двубоя Локомотив е осми в класирането с 15 точки, а Пирин е на 14-ата позиция със 7.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига