Лудогорец и ЦСКА имат две много сериозни изпитания в европейските  клубни турнири тази вечер. Разградчани гостуват в Белград на Цървена звезда в среща от групите на Лига Европа. „Червените“ пък се изправят оттатък Северния полярен кръг срещу норвежкия Бодьо/Глимт в мач от турнира Лига на конференциите. И разградчани, и „армейците“ имат само по една единствена точица в актива си до момента.

Любопитното е, че след като двата ни гранда минат през европейски ад, после предстои битка помежду им. Тя е за първенство идния понеделник в Разград.

Лудогорец има доста кадрови проблеми и Станислав Генчев се принуди да попълни групата с четирима играчи от дубъла. Очаква се на вратата да застане Кахлина, а пред него да действат Икоко, Пластун, Вердон и Пинас. В средата на терена ще играят Баджи и Гонсалвеш, а по крилата - Чибота и Десподов. В ролята на офанзивен халф ще е Доминик Янков, а атаката ще води Пиерос Сотириу.

Треньорът на Звезда Деян Станкович също не е без проблеми. Наказани са двама от основните му защитници - Дегенег и Гобелич, а Гаич е контузен. Под въпрос е и нападателят Бен.

При две следващи победи – над Звезда и после над датския Мидтиланд, Лудогорец ще има шансове да завърши трети в групата си и да се класира за турнира Лига на конференциите.

Лига Европа
ЦЪРВЕНА ЗВЕЗДА – ЛУДОГОРЕЦ
Днес от 19:45 часа, пряко по bTV Action
Белград, ст. „Райко Митич“
Съдия: Хосе Мария Санчес (Испания)
Вероятни състави:
ЛУДОГОРЕЦ: Кахлина, Икоко, Пластун, Вердон, Пинас, Баджи, Гонсалвес, Чибота, Д. Янков, Десподов, Сотириу
Контузени:  Са, Сисиньо, Недялков, Сантана, Вандерсон, Текпетей
Наказани: Няма
ЦЪРВЕНА ЗВЕЗДА: Борян, Еракович, Панков, Драгович, Родич, Кръстичич, Канга, Иванич, Бен, Катай, Павков
Контузен: Гаич
Наказани: Дегенек, Гобелич
 

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

На ЦСКА му предстои едно от най-тежките гостувания в историята. Първо, „червените“ ще играят при много студено време, и второ – на изключително негостоприемен стадион с изкуствено покритие. На всичко отгоре се очаква да вали и сняг. Бодьо/Глимт е безспорната изненада не само в групата, но и в турнира, тъй като държи уверено първо място. Нещо повече – норвежците попиляха при последния си домакински мач не кой да е, а Рома, със зловещото 6:1. Те нямат загуба в последните 21 срещи и имат пет поредни победи у дома в евротурнирите.
ЦСКА от своя страна няма европейски успех в чужбина вече 8 поредни двубоя.

Стойчо Младенов този път е без големи кадрови проблеми. Той отново ще заложи на двама опорни полузащитника, като най-вероятно сред титулярите ще стартира Амос Юга за сметка на Карло Мухар. Всъщност, наставникът до последно се колебае кой измежду двамата да е в стартовия състав. Заради по-здравата физика на Юга обаче се предполага, че ще видим него на терена. Другата въпросителна в състава на ЦСКА е кой да е на десния бек – Иван Турицов или Тибо Вион.
В норвежкия тим настроението е повече от приповдигнато. Всички преди мача се заканиха, че ще натиснат от първата минута и че гостите ги чака тежка визита.

Лига на конференциите
БОДЬО/ГЛИМТ – ЦСКА
Днес от 22 часа, пряко по Макс Спорт 3
Бодьо, ст. „Аспмира“
Съдия: Игал Фрид (Израел)
Вероятни състави:
БОДЬО: Хайкин, Сампстед, Лоде, Мое, Бьоркан, Хаген, Конрадсен, Фет, Солбакен, Ботхайм, Пелегрино
Контузени: Салтнес, Сорли
Наказани: Няма
ЦСКА: Бусато, Вион, Лам, Матей, Мазику, Юга, Жеферсон, Йомов, Кери, Вилдсхут, Кайседо.
Контузени: Кох, Ахмедов, Чарлс
Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа