Лудогорец ще отправи предложение към Наско Сираков да поеме поста спортен директор в клуба, научи БЛИЦ.  “Синята” легенда до днес заемаше тази длъжност в “Левски”, но си тръгна след шумен скандал и заяви, че кракът му повече няма да стъпи на “Герена”. От ръководството на шампионите веднага са се свързали с хора, близки до Наско, за да сондират почвата.

До края на паузата заради световните квалификации на националния отбор Сираков тряба да даде отговора си на Кирил Домусчиев. По всяка вероятност той ще бъде положителен. Лудогорец единствен от водещите клубове в България не разполага със спортен директор. Разградчани работят по английски модел, в който треньорът е мениджър и отговаря за всички въпроси, свързани с тима. Самият Домусчиев на няколко пъти намекна, че в Разград имат нужда от опитен човек на този деликатен, но важен пост.  На няколко пъти през последните седмици ръководството е обсъждало темата, но засега не е взето окончателно решение. Наскоро босът заяви: “Имаме нужда от такъв човек в клуба, но изискванията ми са много високи и просто все още не мога да открия подходящия кандидат."

Това означава, че Наско може да стане един от най-доверените хора на Кирил Домусчиев и босът често ще се допитва за мнение до него преди взимането на важни решения.

С привличането на бившия голмайстор клубната структура в Лудогорец ще бъде попълнена.  Кирил Домусчиев е готов да извади рекордни премии в българския футбол при излизане от груповата фаза на Лига Европа.

Засега “зелените” вървят по график и са на първо място в групата си след две поредни победи. БЛИЦ вече ви съобщи, че с влизането си в групите на турнира Лудогорец заработи 1,3 милиона евро. Тази сума е осигурена от УЕФА. Според наши източници всички пари, които дойдат като бонуси от резултатите в групите, ще бъдат разпределени между играчите и треньорите.

Домусчиев е обещал, че ако отборът стори чудото и премине групите, всички пари, които ще бъдат около 2 милиона евро, ще бъдат разделени между футболистите и треньорския щаб. За успех срещу ПСВ Айндховен босът раздаде по 15 хиляди евро на човек.
В лицето на Сираков разградчани ще намерят водеща фигура, която да им помогне в преследването на голямата цел – мачове в Европа напролет. Легендата на "Левски" познава отлично атмосферата в евротурнирите. Именно под негово ръководство "сините" станаха единственият български тим, достигнал до групите на Шампионската лига през 2006 г.