Лудогорец постави минимална цена, при която ще се съгласи да продаде голямата си звезда Кирил Десподов. Ръководството на шампионите е фиксирало сумата от 10 милиона евро след силните изяви на българския национал от началото на сезона и особено след представянето му в мачовете срещу Олимпиакос.

Ако Десподов бъде продаден за 10 милиона евро, той ще стане най-скъпият футболист, трансфериран от наш клуб. Лудогорец вече държи рекордите за трите най-скъпи продажби на играчи от роден отбор в чужбина. Джонатан Кафу премина в Бордо за 7,5 милиона евро, Жуниор Кайсара отиде в Шалке 04 срещу 5,5 млн. евро, а Върджил Мисиджан в Нюрнберг за 5 млн. евро.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

Десподов игра под наем през пролетта при разградчани, а през лятото „орлите“ го откупиха от Каляри за 1,6 милиона евро, въпреки че преди две години италианците платиха за него 4 милиона евро на ЦСКА.

Сделка за 10 милиона ще означава, че националът е вдигнал цената си 6 пъти само в рамките на половин година. С екипа на „орлите“ крилото има 37 мача във всички турнири, записвайки 9 гола и впечатляващите 18 асистенции. През този сезон Десподов изигра 6 мача в Шампионската лига, регистрирайки 2 попадения и едно голово подаване.

Ако 24-годишният бързак от Кресна продължава да играе в евротурнирите по този начин и „орлите“ влязат в групите на Шампионската лига, цената му ще се вдигне още повече. Както е известно, заради наказание Десподов няма да може да помогне на Лудогорец си в първата среща с Малмьо от плейофите за влизане в групите на Шампионската лига.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Efbet Лига - сезон 2021/2022