ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Лудогорец спечели Купата на България за трети път в историята си. Възпитаниците на Ивайло Петев победиха ЦСКА 1948 с 3:1 във финала, игран пред около 2000 зрители на "Васил Левски".

След мощен натиск в началото "орлите" успяха да открият резултата в осмата минута чрез Кайо Видал. Малко преди почивката отново бразилското крило прониза Даниел Наумов и Лудогорец удвои преднината си.

Toп Коефициенти за efbet Лига!

В началото на втората част Спас Делев се разписа с глава, но след преглед с ВАР попадението беше отменено заради засада на асистиралия му Кайо Видал.

В 59-ата минута се върнаха надеждите на ЦСКА 1948, след като Ивайло Чочев отбеляза за 1:2. Десетина минути по-късно съотборникът му Елитон се разписа с глава, но ВАР проверката установи, че снажният защитник на "червените" е бил в засада и преднината на "орлите" от един гол се запази.

В 81-ата минута Матиас Тисера направи 3:1 за Лудогорец, подпечатвайки успеха на тима си, който продължава битката с ЦСКА за шампионската титла и има шанс за дубъл този сезон.

ЦСКА 1948 пък продължава битката с Левски за третото място, което дава квота за Лигата на конференциите. 

Футболистите на Ивайло Петев тотално надиграха възпитаниците на Тодор Янчев преди почивката. "Орлите" започнаха много активно и успяха да поведат още в осмата минута. Кирил Десподов пое топката отдясно и центрира, Даниел Наумов не се намеси убедително и изби лошо, тя стигна до Кайо Видал, който я засече в опразнената врата - 0:1. 

След това пропуски направиха Игор Пластун, Спас Делев и Мануел Шоу. 

Чак в 28-ата минута "червените" погледнаха към вратата на Симон Слуга. Атаката беше завършена от Александър Колев, но стражът на Лудогорец не бе затруднен. 

В 33-ата минута Ивайло Чочев стреля от пряк свободен удар в стената, топката се върна в Умарбаев, който я засече от воле над целта. В 37-ата асът на ЦСКА 1948 отправи мощен изстрел, който Слуга отрази. 

Малко преди почивката Кайо Видал се разписа за втори път и осигури комфортен аванс на "орлите". Педро Нареси изведе Десподов зад отбраната на ЦСКА 1948, капитанът на Лудогорец опита да подаде на Игор Тиаго, но топката остана зад бразилеца, където се беше включил Видал, който отново отбеляза - 0:2.


 
Футболистите на Тодор Янчев можеха да намалят в началото на втората част. Алекс Колев беше близо до отбелязване на много красив гол, след като с гръб към вратата засече с пета топката, която се отби в напречната греда.

Maлко след това Спас Делев се разписа с глава, но след преглед с ВАР попадението беше отменено заради засада на Кайо Видал. 

В 59-ата шампионите бяха наказани от Чочев. Георги Русев получи подаване вляво в наказателното поле на Лудогорец от Марио Топузов и центрира по земя към капитана на ЦСКА 1948, който между Текпетей и Шоу засече топката право във вратата на Симон Слуга - 1:2.

 

В 67-ата минута Елитон вкара с глава и "червените" помислиха, че изравняват резултата, но се оказа, че има засада. Това беше установе след преглед с ВАР и преднината на Лудогорец от един гол се запази. 

В 81-ата минута "орлите" подпечатаха успеха си с трети гол. Рай Насименто овладя дълго подаване вляво в наказателното поле и центрира към друга резерва - Матиас Тисера, който пред Наумов направи точна добавка и опъна мрежата му - 3:1 за Лудогорец. И тази ситуация беше прегледана с ВАР, тъй като имаше съмнения за засада. Стив Фуртадо обаче я покри и разградчани ликуваха. До края пропуск направи и Игор Тиаго.

За отбора на Ивайло Петев това е трета Купа на България. Първият триумф на Лудогорец в турнира беше 2012 година - победа с 2:1 над Локомотив (Пловдив). Втората Купа на България "орлите" спечелиха 2014 г. - 1:0 над Ботев (Пд). През 2017 г. двата тима пак се срещат на финала, където този път печелят "канарчетата" с 2:1.

След четири дни ЦСКА 1948 и Лудогорец отново ще се срещнат. В неделя им предстои шампионатен мач в Бистрица (oт 21:00 часа).

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023 

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!

 

ЦСКА 1948 - ЛУДОГОРЕЦ 1:3
0:1 Кайо Видал (8), 0:2 Кайо Видал (43), 1:2 Ивайло Чочев (59), 1:3 Матиас Тисера (81)

По-важното от финала по минути:
1 - Начало на двубоя.
6  "Орлите" имат претенции за дузпа за игра с ръка на Реян Даскалов в наказателното поле на ЦСКА 1948, съдията Драгомир Драганов остана безмълвен. 
7  Разбъркване в наказателнoто поле на "червените" след пореден корнер, Оливие Вердон засече с глава, топката беше изчистен на сантиметри пред голлинията.
8  ГОООЛ! Лудогорец поведе с попадeние на Кайо Видал! Десподов пое топката отдясно и центрира, Даниел Наумов не се намеси убедително и изби лошо, тя стигна до Видал, който я засече в опразнената врата. 
16  Нов шанс за Лудогорец. Игор Пластун засече с глава центрирана топка, насочи я опасно към вратата на Наумов, за късмет на "червените" тя прелетя покрай лявата греда в аут.
20  Мануел Шоу също пробва мерника си, топката профуча покрай лявата греда.
28 - "Червените" погледнаха към вратата на Лудогорец. Георги Русев атакува отдясно, Текпетей го притисна, но той все пак успя да центрира в наказателното поле на "орлите", където Александър Колев засече с глава без да затрудни Симон Слуга.
30  ЦСКА 1948 също с претенции за дузпа. Парвиз Умарбаев падна в наказателното поле на Лудогорец, Драганов остана безмълвен.
30 - Силен удар на Кайо Видал, топката прелетя на сантиметри от лявата греда на вратата на Наумов.
32  Педро Нареси сгреши в центъра на терена, подарявайки топката на Георги Русев, националът напредна, а пред наказателното поле беше фаулиран в гръб от догонилия го Нареси.
32  Жълт картон за Нареси.
33 - Чочев стреля право в стената, отбитата топка попадна на крака на Умарбаев, който я изпрати високо над целта.
37  Мощен далечен изстрел на Чочев, Симон Слуга се разтегна максимално и изби в корнер.
39 - Педро Нареси стреля над вратата на ЦСКА 1948.
43  ГОООЛ! 2:0 за Лудогорец! Кайо Видал се разписа за втори път. Педро Нареси изведе Десподов зад отбраната на ЦСКА 1948. Капитанът на "орлите" опита да подаде на Игор Тиаго, но топката остана зад бразилеца, където се беше включил Видал, който отново отбеляза. 
43  "Червените" недоволстваха, тъй като бяха спрели да играят, очаквайки да се окаже медицинска помощ на Игор Тиаго, който беше паднал в близост до центъра на терена. Ситуацията ще се преглежда с ВАР.
45  Попадението беше потвърдено след преглед с ВАР.
45 - Добавеното време е 3 минута.
45+3 - Край на първото полувреме.
-----------------------
46 - Начало на второто полувреме.
47  ГРЕДА! Алекс Колев беше близо до отбелязване на много красив гол, след като с гръб към вратата засече с пета топката, която се отби в напречната греда.
49  Спас Делев отбеляза с глава, но ситуацията ще се преглежда с ВАР.
50 След преглед с ВАР попадението е отменено заради засада на Кайо Видал, който подаде на Делев за гола.
59  ГОООЛ! Ивайло Чочев намали на 1:2! Георги Русев получи подаване вляво в наказателното поле на Лудогорец от Марио Топузов и центрира по земя към капитана на ЦСКА 1948, който между Текпетей и Шоу засече топката право във вратата на Симон Слуга.
67  Елитон отбеляза с глава, но попадението няма да бъде зачетено. Асистент-съдията Иво Колев вдигна флага за засада на снажния защитник на ЦСКА 1948.
68 - Ситуацията ще се преглежда с ВАР.
70  Засадата е потвърдена и няма гол на Елитон. Лудогорец продължава да води с 2:1.
78 - Удар на Игор Тиаго в аут.
81   ГОЛ! Рай Насименто овладя дълго подаване вляво в наказателното поле и центрира към Матиас Тисера, който пред Наумов засече точно и опъна мрежата му, но ситуацията ще се гледа с ВАР заради съмнения за засада.
83 
  Попадението е зачетено. При прегледа с ВАР беше установено, че Стив Фуртадо покрива засадата - 3:1 за Лудогорец.
88  Moщен изстрел на Алекс Колев, топката прелетя над напречната греда.
90 - Добавеното време е 10 минути.
90+1  Игор Тиаго пропусна да се разпише, Наумов спаси удара му.
90+10 - Край на финала. Лудогорец победи с 3:1 ЦСКА 1948 и спечели Купата на България.


ЦСКА 1948: 29.Даниел Наумов (к), 22.Реян Даскалов (46  19.Стив Фуртадо), 87.Симеон Петров, 14.Елитон, 16.Сидклей, 38.Парвиз Умарбаев (82  55.Светослав Диков), 28.Емил Ценов (46 7.Maрио Топузов), 10.Георги Русев, 18.Ивайло Чочев , 99.Радослав Кирилов (56  8.Педриньо), 9.Александър Колев
Резерви: 33.Генадий Ганев, 4.Ангел Лясков, 6.Карлос Охене, 7.Марио Топузов, 8.Педриньо, 19.Стив Фуртадо, 24.Лазар Марин, 55.Светослав Диков, 58.Октавио
Треньор: Тодор Янчев


ЛУДОГОРЕЦ: 12.Симон Слуга , 16.Аслак Фон Витри (55  2.Пипа), 32.Игор Пластун, 24.Оливие Вердон, 37.Бърнард Текпетей, 23.Мануел Шоу, 30.Педро Нареси (61  20.Нонато ), 77.Кайо Видал  (55  6.Якуб Пьотровски), 90.Спас Делев (61  7.Рай Насименто), 11.Кирил Десподов (к) (71  10.Матиас Тисера ), 9.Игор Тиаго 
Резерви: 1.Серджио Падт, 2.Пипа, 6.Якуб Пьотровски, 7.Рай Насименто, 8.Клод Гонзалвеш, 10.Матиас Тисера, 20.Нонато, 22.Франко Русо, 88.Тодор Неделев
Треньор: Ивайло Петев


София, Национален стадион "Васил Левски"
Съдия: Драгомир Драганов

Легенда:  - гол,  - автогол,  - жълт картон,  - втори жълт картон,  - червен картон,  - смяна,  - опасно положение,   - контузия,  - преглеждане на ситуация с ВАР