Шампионът Лудогорец се класира на 1/4-финалите за Купата на България, елиминирайки трудно с 2:1 Царско село. Футболистите на Валдас Дамбраускас поведоха на тима на Любослав Пенев след голове на Мавис Чибота в 33-ата минута и на Абел Анисе в добавеното време на първото полувреме, след което през втората част, особено в последния половин час, предоставиха инициативата на столичния тим. Дилан Мертенс намали за Царско село в 59-ата минута, а до края домакините имаха още няколко ситуации за попадения.

Вратарят Пламен Илиев блесна с ключови намеси в заключителните минути и не позволи да му бъде вкаран втори гол, с което помогна на "орлите" да се класират напред в турнира. На 1/4-финалите място вече си осигуриха ЦСКА, Арда и Локомотив (Пловдив), който е победител в турнира в последните две издания. 

Въпреки успеха "орлите" получиха сериозен удар, след като Антон Недялков усука коляно при единоборство с противник в 37-ата минута и се наложи да бъде изнесен на носилка. В игра след дълго отсъствие пък се завърна Вандерсон. Бразилецът, който се възстанови след операция, влезе на смяна при гостуването на Царско село. Вандерсон не беше играл седем месеца и половина.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

"Орлите" доминираха в началото на мача, а първият точен удар беше в 14-ата минута, когато Михаил Иванов улови изстрела на Мавис Чибота. Малко по-късно шампионите създадоха голово положение, но Чибота пропусна. В 33-ата минута натискът на гостите доведе до откриване на резултата. Елвис Ману отне топката от Антонио Иванов в средата на терена и веднага подаде на Чибота, който се откъсна на скорост, навлезе в наказателното поле и вкара за 1:0. 

В 40-ата минута Антон Недялков беше изнесен на носилка, след като малко по-рано се контузи и не можа да продължи. На мястото на национала се появи Козмин Моци, който доигра срещата.

В заключителните секунди на първото полувреме шампионите вкараха втори гол. След изпълнение на корнер, Пиерос Сотириу игра с топката, тя стигна до Моци, след което Абел Анисе се сблъска с Луис Педро и с глава успя да отбележи - 0:2. 

Добрият аванс като че ли накара "орлите" да се отпуснат и през второто полувреме футболистите на Любо Пенев доминираха. Положенията пред вратата на Пламен Илиев бяха доста, но само веднъж му беше вкаран гол. В 59-ата минута Дилан Мертенс стреля от дистанция по земя, Илиев бе неубедителен, топката премина под плонжа му и попадна в долния му десен ъгъл - 1:2. След това обаче българският страж спаси редица положения и помогна на шампионите да се класират напред. Най-изгодните положения за домакините бяха пропуснати от резерите Андерсон Кордейро и Стефан Христов. 

В края пък Панайотис Лука вказа за Царско село, но попадението беше правилно отменено заради засада. 

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството

Купа на България - сезон 2020/2021

ЦАРСКО СЕЛО - ЛУДОГОРЕЦ 1:2
0:1 Мавис Чибота (33), 0:2 Абел Анисе (45+3), 1:2 Дилан Мертенс (59)


Най-интересното от 1/8-финала по минути:
1 - Начало на мача.
14 - Мавис Чибота нанесе точен удар, вратарят на домакините Михаил Иванов улови топката.
17  Добра възможност за Лудогорец. Чибота нахлу в наказателното поле на Царско село, преодоля противник, но стреля над вратата. Нападателят на "орлите" Пиерос Ситириу изрази претенции за игра с ръка на играч на домакините, съдията Никола Попов остана безмълвен.
33  ГОЛ! Лудогорец поведе с гол на най-активния от началото на мача Мавис Чибота! Елвис Ману отне топката от Антонио Георгиев в центъра на терена и пусна извеждащо подаване към Чибота, който напредна и не остави шанс на Михаил Иванов, след като се озова фронтално срещу него. 
37 - Антон Недялков бе фаулиран грубо от Лесли Де Са. Националът ни се превира от болка и показва, че не може да продължи участие.
40 - Оказана бе медицинска помощ на Недялков, след което бе изнесен на носилка от терена. Козмин Моци влезе в игра.
45 - Добавеното време е 3 минути.
45+3  ГОЛ! Лудогорец удвои, Абел Анисе отбеляза с глава след разбъркване в наказателното поле на Царско село при изпълнение на корнер.
45+4 - Край на първото полувреме.
-------------------
46 - Начало на второто полувреме.
59  ГОЛ! Царско село намали на 1:2. Дилан Мертенс стреля от дистанция по земя, Пламен Илиев бе неубедителен, топката премина под плонжа му и попадна в долния му десен ъгъл.
60  Силен изстрел на Емануил Манев, топката прелетя над напречната греда.
67  Никола Попов показа жълт картон на Любослав Пенев, който недоволства от отсъжданията му край тъчлинията.
81  Стефан Христов се озова на отлична позиция в наказателното поле на шампионите и стреля, но Пламен Илиев се намеси решително и спаси.
84  Възстановеният след операция Вандерсон се завръща в игра. Бразилецът заменя Доминик Янков.
87  Панайотис Лука прати топката във вратата на Пламен Илиев, попадението беше правилно отменено заради засада.
90 - Добавеното време е 4 минути.
90+4 - Край на мача. Лудогорец се класира на 1/4-финалите след победа с 2:1 над Лудогорец.

FA Tsarsko selo 2015 Sofia
ЦАРСКО СЕЛО: 1.Михаил Иванов, 4.Ивайло Марков, 6.Антонио Георгиев, 7.Лесли Де Са (73  9.Стефан Христов), 14.Христо Попадийн, 20.Ален Стеванович (64  11.Андерсон), 22.Луис Педро, 25.Дилан Мертенс  (89  3.Мартин Кавдански ), 44.Карим Роси (64  8.Панайотис Лука), 89.Луи Нганиони, 98.Хари Денков (46  21.Eмануил Манев)
Резерви: 30.Джони Пласид, 3.Мартин Кавдански, 8.Панайотис Лука, 9.Стефан Христов, 11.Андерсон, 10.Димитър Петров, 21.Емануил Манев
Треньор: Любослав Пенев 

Лудогорец
ЛУДОГОРЕЦ: 23.Пламен Илиев, 3.Антон Недялков (40  30.Козмин Моци), 5.Георги Терзиев , 21.Грагош Григоре, 22.Джордан Икоко , 25.Стефан Баджи, 12.Абел Анисе  , 10.Елвис Ману (63  95.Каули Оливейра), 13.Мавис Чибота  (63  11.Кирил Десподов), 64.Доминик Янков (84  88.Вандерсон), 19.Пиерос Сотириу 
Резерви: 1.Кристиян Кахлина, 30.Козмин Моци, 7.Алекс Сантана, 88.Вандерсон, 11.Кирил Десподов, 95.Каули Оливейра, 28.Клаудиу Кешерю
Треньор: Валдас Дамбраускас

София, Футболен комплекс "Царско село"
Съдия: Никола Попов

Легенда:  - гол;  - автогол;  - жълт картон;  - втори жълт картон;  - червен картон;  - смяна;  - опасно положение