Лудогорец победи Спартак Варна с 4:0 в проверка играна на базата "Гнездо на орли". Спас Делев наниза първите два гола за Лудогорец, точни бяха още Каули и Кирил Десподов. По рано през деня шампионите представиха две от новите си попълнения - Рик Джонатан и Симон Слуга.

Спас Делев се разписа още в 4-ата минута, след като получи отличен пас от Пластун.

Първият удар на сметката на гостите дойде след четвърт час игра и бе дело на Виктор Митев, но Серджио Падт не срещна трудности и спаси.

В 23-ата минута Лудогорец удвои преднината си, а отново Делев беше голмайстор. След отлична атака на домакините, топката попадна в Рик Джонатан, който намери с прецизно подаване Делев, за когото не остана нищо друго освен да насочи топката в мрежата за 2:0.

Резултатът стана класически в 33-ата минута след нова много добра атака на домакините. Доминик Янков асистира за Каули Оливейра, който с удар от въздуха не остави шансове на Славов.

През втората част дойде време и на Кирил Десподов да се разпише за 4:0 в 67-ата минута, той съумя да преодолее съпротивата на двама бранители и с мощен шут не остави шансове на вратаря на Спартак да реагира. До края на мача нови голове не паднаха и разградчани победиха втородивизионния си съперник с 4:0.

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022
Следете с БЛИЦ СПОРТ: Зимна подготовка 2022