Шампионът Лудогорец гостува на Брага в мач от група „F“ на Лига Европа. Срещата на „Ещадио Мунисипал“ започна в 22:00 часа българско време.

„Орлите“ имат за задача да постигнат първата си победа в групата, а това не само ще им запази шансове за продължаване напролет в евротурнирите, но и ще им попречи да изравнят исторически антирекорд в Лига Европа.

Разградчани в момента са в серия от 13 поредни мача без успех в групова фаза турнира, което е рекорд за български отбор. Предишният от 12 подобни срещи беше притежание на Левски.

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн

Ако не успее да победи днес, Лудогорец ще запише 16-и пореден двубой без победа в групи или пролетни елиминации в Лига Европа. Точно толкова има в момента притежателя на антирекорда по този показател Розенборг.

Задачата на българския шампион се усложнява от статистиката на Брага като домакин в групова фаза. В такива срещи португалският тим има 12 победи, 4 равенства и 3 загуби. Брага няма поражение в последните си осем домашни мача от групите. Последната им такава загуба е записана през сезон 2017/18 от... Лудогорец.

Проблемите на „орлите“ за днешния мач не са свързани само с отпадането от групата заради контузии на Жозуе Са и Алекс Сантана. До последния момент под въпрос е участието на вратаря Кристиан Кахлина и на централния защитник Игор Пластун. За тяхното участие в двубоя ще се решава непосредствено преди началото, но най-вероятно те ще започнат като титуляри.

БрагаБРАГА – ЛУДОГОРЕЦЛудогорец

Днес от 22:00 часа по MAX Sport 3
Брага, „Ещадио Мунисипал“
Съдия: Глен Ниберг (Швеция)

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Брага: Матеус, Фабиано, П. Оливейра, Лейте, Секейра, Кастро, Мусрати, Р. Орта, Мадейрош, Галено, Руис
Контузен: Д. Кармо
Наказани: няма

Лудогорец: Кахлина, Икоко, Пластун, Вердон, Сисиньо, Баджи, Гонсалвеш, Д. Янков, Чибота, Десподов, Сотириу
Контузени: Сантана, Недялков, Са, Каули, Вандерсон
Наказани: няма

Efbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа