ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК!

Вижте как прогнозираха мача Ива Екимова и Краси Аврамов в играта Ефбет Лига на Букмейкър БЛИЦ

Лудогорец победи ЦСКА с 1:0 като гост в дербито от 28-ия кръг на efbet Лигаи прекъсна серията на "червените" от 16 поредни мача без загуба в първенството. Освен това измести "армейците" от върха в класирането и вече е на върха с точка аванс.

Мачът се игра при страхотна атмосфера на стадион "Българска армия", но на два пъти бе прекъсван заради димна завеса над терена след факли по трибуните и още веднъж заради хвърлени предмети по Кирил Десподов. ЦСКА имаше своите възможности, но Браян Морено и Маурисио Гарсес не се възползваха от чисти ситуации. 

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

Гостите от Разград бяха по-активният отбор в първия четвърт час на двубоя, а в шестата минута пропуснаха първата си възможност за гол след центриране на Кирил Десподов.

ЦСКА отвърна с пробив на Тобиас Хайнц пред наказателното поле на съперника в 18-ата минута, но не последва опасност за Серджио Падт.

"Армейците" бяха най-близо до гол в 27-ата минута, когато в рамките на секунди Дюкенс Назон и Браян Морено пропуснаха да вкарат топката във вратата. Ударът на втория определено бе по-близо до това да се превърне в попадение и накара фенове и играчи на ЦСКА да се хванат за главите.

Десет минути по-късно Тобиас Хайнц пробва удар от дистанция, но съперник го блокира.

В последните минути на полувремето Лудогорец не успя да се възползва от центриране пред вратата на ЦСКА, а "червените" от последвалата контраатака.

Двубоят бе спрян малко след подновяването на играта заради димна завеса по трибуните, предизвикана от запалени димки и факли.

Малко след подновяването на мача Десподов се озова на добра позиция, но не успя да вкара, а малко след него Тобиас Хайнц пропиля шанс за ЦСКА.

Малко след това бившият играч на 'червените" Кирил Десподов опита да изпълни корнер в половината на ЦСКА, но към него полетяха предмети. Напрежението ескалира и реферът Георги Кабаков спря играта и прибра двата тима в съблекалните. Атаката от трибуните продължи и се наложи футболистите и треньорът на "червените" да бъдат защитавани с щитове от полицията.

Минути по-късно дербито бе подновено с корнер в половината на "червените", а часовникът - върнат на 67-а минута

Първият опит на разградчани не сполучи, но при втория Игор Тиаго се възползва от лошата подредба на 'червените" бранители и се разписа за 1:0.

Пет минути след попадението за Лудогорец ЦСКА можеше да изравни, но Маурисио Гарсес не успя да се справи със Сержио Падт.

Пет минути преди края Кирил Десподов подгони дълга топка в половината на ЦСКА, но стражът на "червените" Густаво Бусато излезе и изчисти топката.

"Червените" имаха последна възможност в срещата в 10-ата минута от продължението, но след няколко удара, не успя да стигне до изравнителен гол.


ЦСКА - ЛУДОГОРЕЦ 0:1
0:1 Игор Тиаго (68')


По-важното от мача по минути:

1' Начало на срещата.
6' Първа по-сериозна възможност в мача! Кирил Десподов центрира от фаул, но бранител на ЦСКА изчисти топката.
18' Първа добра възможност за ЦСКА! Тобиас Хайнц опита пробив пред наказателното поле на Лудогорец, но е спрян.
27'  Шанс за ЦСКА! Дюкенс Назон опита от малък ъгъл, но не намери вратата.
27'  Какъв пропуск на ЦСКА! Секунди по-късно Браян Морено също имаше възможност да порази целта, но стреля встрани.
38' Нов опит на ЦСКА! Тобиас Хайнц напредна през центъра и опита удар, но Франко Русо протегна крак, за да блокира.
45+1' Центриране пред вратата на ЦСКА, топката е изчистена, но и "червените" не успяха да се възползват от контраатаката.
45+6' Край на първото полувреме.

46' Начало на втората част.
50'  Мачът временно е спрян заради димна завеса над терена, предизвикана от факли по трибуните.
59' Играта е подновена!
60' Хубав удар на Кирил Десподов и страхотна реакция на Густаво Бусато. Има и сигнал за засада.
​66' Назон отне топката от Гонславеш в половината на Лудогорец, което позволи на Хайнц да напредне към наказателното поле и след това стреля ниско от дъгата пред него, но Падт плонжира и улови.
70' Срещата отново е спряна заради хвърлени предмети по Кирил Десподов при опит да изпълни корнер. Напрежението ескалира и реферът Георги Кабаков реши да прибере играчите в съблекалнята.
67' Играта е подновена. Съдията връща времето на мача на 67-ата минута.
67' Корнерът е изпълнен, но топката отново е избита.
68'  ГОООООЛ за Лудогорец! Игор Тиаго се възползва от центрирането и връхлетя върху топката в наказателното поле и откри резултата,
73'  Невероятна възможност за Маурисио Гарсес! Той бе изведен очи в очи със Сержио Падт, но стражът се справи.
85'  Страхотна възможност за Лудогорец! Кирил Десподов изскочи зад отбраната на "червените", но вратарят на ЦСКА излезе и изчисти топката.
90' Девет минути продължение на срещата.
90+2' Претенции на Лудогорец за игра с ръка на Джонатан Линдсет, Кабаков подмина положението.
90+10' Корнер пред вратата на ЦСКА. Последва разбъркване и няколко удара, но в крайна сметка гол няма.
90+11' Край на срещата.



ЦСКА СофияЦСКА: 1. Густаво Бусато, 21. Амос Юга, 22. Енес Махмутович (83' 23. Жираир Шагоян) , 2. Юрген Матей, 15. Тибо Вион , 19. Иван Турицов , 7. Джонатан Линдсет , 26. Марселино Кареасо , 14. Тобиас Хайнц (90+3  4. Мено Кох), 9. Дюкенс Назон, 28. Браян Морено (69'  10. Маурисио Гарсес)
Резерви: 25. Димитър Евтимов, , 6. Християн Петров, 11. Лазар Туфегджич, 8. Станислав Шопов, 17. Бисмарк Чарлз, 3. Жеферсон
Треньор: Саша Илич

Лудогорец ЛУДОГОРЕЦ: 1. Серджио Падт, 2. Пипа, 6. Якуб Пьотровски , 8. Клод Гонсалвеш , 9. Игор Тиаго  , 11. Кирил Десподов – К  (85 23. Мануел Шоу) , 16. Аслак фон Витри , 20. Нонато (69 30. Педро Нареси) , 22. Франко Русо, 24. Оливие Вердон , 90. Спас Делев (65  77. Кайо Видал )
Резерви: 12. Симон Слуга, 5. Георги Терзиев, 7. Рай Насименто, 10. Матиас Тисера, 32. Игор Пластун, 37. Бърнард Текпетей
Треньор: Ивайло Петев

Съдия: Георги Кабаков
Стадион: "Българска армия", София
Легенда:  - гол,  - автогол,  - жълт картон,  - втори жълт картон,  - червен картон,  - смяна,  - опасно положение,   - контузия,  - преглеждане на ситуация с ВАР

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК