Капитанът на Лудогорец Кирил Десподов сподели след победата над ЦСКА с 1:0 на "Българска армия" в мач от 28-ия кръг на efbet Лига, че е попитал защитника на столичани Иван Турицов дали "червените" играят за равенство. 

„Първо да честитя победата на отбора, на всички шефове и директори и на целия клуб, както и на нашите фенове. Важна победа за нас. Видяхте какво се случи, нямаше как да изпълня корнера. Запалките и стотинките мога да ги приема, но имаше и камъни и не беше окей да изпълнявам корнер. Отидох, говорих с Кабаков, върнах се да изпълнявам, не стана и той просто каза да се прибираме“, сподели Десподов, който веднага след успеха отиде при гостуващата агитка заедно със съотборниците си.

Запалянковците на отбора от Разград бяха много щастливи от победата и специално благодариха на национала и на треньора Ивайло Петев: 

„Аз не съм съдия, така е преценил съдията, не сме се крили, влязохме и след 10 минути излязоха да играем. Благодаря на тези момчета, които бяха отвън и ги укротиха тези фенове. Всичко приемам - обиди, скандирания, но да хвърляш камъни - това вече минава към друг спорт. Мен не ме плаши или ме демотивира, ако ме псуват или плюят. Не провокирам никого, не отговарям, аз си гледам да си завърши мачът и да няма нефутболни неща, които да се коментират. Ние вътре в съблекалнята си казахме, че излизаме и трябва бързо да отбележим гол. То така и стана", сподели още нападателят.

"Мое лично мнение - всички очаквахме, че ще бъде такъв мач по-малко футбол, повече битка. През първата част повече владеехме топката, но те имаха повече положения. Второто полувреме нещата се поизравниха. Успяха да ни набутат в нашата половина в последните 15 минути, което е нормално, с оглед на това, че губиха в резултата", добави футболистът на Лудогорец. 

"Аз попитах Иван Турицов "Вие за хикс ли играете?". Така изглеждаше, бяха се прибрали и чакаха ние да вземем инициативата", разкри Десподов. 

"Ние не сме влезли в плейофите. След два дни играем срещу Берое, сега ще пътуваме до Разград, сигурно ще се приберем в 5 часа сутринта. Трябва да възстановим утре и играем мач в сряда. След това имаме пътуване до Пловдив. Там ще бъде много тежко. Видяхте каква публика имат и какъв красив стадион. Искам да ги поздравя. Страхотна атмосфера и страхотен стадион. Не ни очакват лесни мачове. Имаме още два двубоя и трябва да ги вземем, за да влезем в плейофите първи."

"Не е окей аз да коментирам тези неща. Не съм видял някъде да липсва феърплей. Всеки има право на собствено мнение. Всеки може да прави и говори каквото си иска", завърши футболист номер 1 на България.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023