Левият бек на ЦСКА Мика Пинто в събота започна като титуляр и игра 61 минути за Люксембург при нулевото равенство срещу България в мач от Лигата на нациите, игран в Пловдив. Реално той беше единственият футболист на „армейците“, взел участие в срещата, тъй като Иван Дюлгеров, Иван Турицов и Илиан Илиев-младши останаха неизползвани резерви за „лъвовете“, а Християн Петров не беше в групата.

С появата сина терена на стадион „Христо Ботев“ 31-годишният Пинто влезе в историята на ЦСКА. Той стана едва третият футболист в историята на клуба, играл срещу България за националния си отбор. Другите двама са Ристе Милославов и Флорентин Петре.

Милославов играе за Северна Македония при загубата от България с 0:3 на 28 май 1996 г. в София. Интересното е, че офанзивният футболист има общо осем мача за родината си и всички те са изиграни, докато на клубно ниво носи екипа на „червените“.

На 2 септември 2006 г. в Констанца Флорентин Петре като футболист на ЦСКА излезе срещу „лъвовете“ в европейска квалификация. Тогава Румъния и България завършиха при резултат 2:2, а два гола вкара Мартин Петров.

Словакът Радослав Забавник е чужденецът с най-много мачове за националния си отбор, докато е играч на „армейците“. Той има 16 ма родината си в периода 2004-05, когато носи червената фланелка. Втори в класацията е Петре с 15, а трети е доскорошният бранител на ЦСКА Енес Махмутович, който за престоя си на „Армията“ в периода 2022-24 изигра 12 срещи за Люксембург.

efbet Лига - сезон 2024/2025