Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев заяви, че няма да позволи на футболистите да се подиграват с труда му. Наставникът се закани, че на деветимата извадени от отбора играчи ще бъде наложена и солена парична глоба.

"Няма да позволя на футболистите да се подиграват с труда ми", закани се Пенев, който  след поражението от Литекс с 0:2 взе безпрецедентното решение да изгони от отбора Давид Да Силва, Иван Караджов, Йордан Тодоров, Павел Виданов, Кирил Котев, Иван Иванов, Маркиньос, Тодор Тимонов, Светослав Петров.

Той заяви, че причината за отстраняването им е разваляне на атмосферата в отбора и неспазване на спортния режим.

"Не ме интересува кой колко е изял и изпил, важното е да не заспиват на тренировките, а да слушат какво им говоря. Ако седят по заведенията до 4-5 сутринта, не стават за футбол. Краката им се наливат с олово, заспиват, не ме слушат какво им говоря. Вчера на мача в Ловеч правеха обратното на това, което тренирахме през седмицата. Щом отивам на война ми трябват войници, мъжкари", каза още Пенев.

http://cache.daylife.com/imageserve/08ZAcyfgrEcoA/610x.jpg"Част от футболистите на ЦСКА системно нарушават спортния режим. Стигало се е до там, че някои от тях са обикаляли кръчмите и са се прибирали в ранните часове на нощта, не по един, два, а по три пъти в седмицата. Така няма как да стане. По този начин няма как да играем голям футбол. Та те тепърва трябва да се доказват в България, защото на този етап не стават за чужбина", продължи наставникът на ЦСКА.

"Как например ще изпие бутилка текила през нощта и на сутринта ще е кукуряк. Няма как да стане това", заяви още Пенев.

"В дните през седмицата съм разрешил на футболистите да бъдат навън до 00:30 часа, след което трябва да са си вкъщи. След мач съм им позволил до 2:30 часа. Всеки божи ден казвам - момчета, ще тренираме тежко и интензивно, трябва да сте в кондиция. То и ако си останеш вкъщи и не те види никой, пак можеш да направиш хиляди простотии, трябва да спазват строг режим. Депозирам доверие в абсолютно всички футболисти и искам да ми се отговаря със същото, но това не се случва. Няма да позволя на нито един от тях да се подиграва с труда ми, както и този на останалите в ЦСКА. Когато ни предстои натоварено програма, ако някой не легне на време, няма как да е в кондиция на следващия ден. Не искам да гледам кой колко е изял и изпил, но като стоят до късно по заведенията как ще са боеспособни. Като отиваме на война на мен ми трябват войници, мъжкари. Нито съм полицай, нито шпионин, нито кварталния от едно време. Когато има ново решение, което ще предприема, ще го разберете. Финансова глоба със сигурност ще има. Ще се съобразиме с вътрешния правилник. Ще искам глобата да е максимално сурова", категоричен бе Пенев. 

"Ще е много по-добре, ако футболистите, които не спазват режим и обикалят заведенията да ми кажат, че ги болят пръстите от щракане по кръчмите. Така аз ще съм готов и ще взема нужните мерки. Тоест няма да играят един мач, докато се възстановят. Трябва да са честни с мен, а не да ме лъжат", каза още Любо Пенев.

"Продължавам да работя, няма да се отказвам. Ще работя с това, което имам", добави още треньорът на ЦСКА, добавяйки, че към момента в клуба не мислят за продажбата на деветимата, които бяха отстранени от тима до второ нареждане.

"Лошите резултати напоследък са плод най-вече на това неспазване на режима. След като ми казват в личен разговор, че не бойкотират треньорското ръководство, аз трябва да се насоча в друга посока. Момчетата са добре подготвени физически, но с течение на времето тази подготовка отслабва, защото не спират да посещават нощните клубове и там отива по-голямата част от физическата им подготовка. Разбира се не само това е нашият проблем, но това е основното. Решението го взех вчера след мача на път от Ловеч към София, на Панчарево им съобщих за него. Те първо отрекоха да са били в заведението, солидарни един към друг, общо взето се получи монолог. Може би доверието, че срещу мен имам сериозни хора, професионалисти, може би това е моята грешка", завърши Пенев. /БЛИЦ