Националният селекционер Любослав Пенев продължи да критикува съдийството на Фърат Айдънус и при завръщането от Дания, където снощи България завърши 1:1 с "червения динамит". Турският съдия удари рамо на домакините, отсъждайки спорна дузпа, от която те изравниха резултата. Пенев заяви на аерогара "София", че в досегашните мачове сме много ощетени от реферите, като се надява да няма тенденция срещу България.

"Никакви сметки не съм правил. Не е необходимо на този етап. Не съм доволен от точката – исках 6, а са 4 от тези два мача. Знаете кой ни попречи обаче. Имаше специален наряд срещу нас. Показахме, че повече заслужаваме победата", каза Пенев при завръщането в София.

"Не съм длъжен да разговарям с Боби относно темите за съдийството. Ще продължим да се борим. Не е приятно, много сме ощетени от съдийските бригади, които ни изпращаха до момента. Дано не е тенденциозно, не искам да го вярвам. Поне 4-5 точки ни отнеха. Това са точки, за които дано да не съжаляваме в края", заяви националният селекционер.

"Каква промяна да има? Няма, нали виждате - първи е Италия, втори България. Чехия и Дания си смениха местата, това е. Всички отбори са опасни. Няма да подценяваме Малта и Армения. Те могат да объркат сметките на всички. Всеки скача за победа. Няма отбор, който да излиза за мач с мисълта да загуби", продължи Пенев.

"Има още мачове, които трябва да се изиграят. Моля ви, не правете сметки отсега. Към момента нищо не е решено. Единственото ясно е, че Италия са първи", завърши селекционерът.