Треньорът на ЦСКА Люпко Петрович отписа с лека ръка Николай Бодуров, на когото няма да разчита и в реванша със Зоря в Украйна. Опитният защитник и доскорошен капитан на "армейците" беше зачеркнат от сърбина, който "вкара във фризера" и още няколко играчи, сред които Рубен Пинто.

Обяснението за отстраняването на Бодуров беше, че създавал проблеми в отбора. Да, явно и бранителят е чепат характер, но в името на ЦСКА би трябвало конфликта между двамата да бъде потушен час по-скоро и с опита си защитникът да помага на любимия си тим.

Люпко Петрович обаче не за първи път постъпва по този начин с българи. Сърбинът процедираше така и в Левски. В същата ситуация като сегашната с Бодуров преди две години изпадна Венцислав Христов. Доказаният български голмайстор беше загърбен с лека ръка от Петрович, който го отписа още с идването си на "Герена" през лятото на 2017-а, когато замени Стойчо Стоев. Впоследствие на бившия ни национал му се наложи да разтрогва договора си със "сините". А за Левски Христов вкара 8 гола в 15 мача преди Люпко Петрович да стане треньор.  

Winbet - на един клик разстояние! (18)

"Горе-долу още от първите тренировки ми беше ясно, че няма да се разчита на мен. Но така се стекоха обстоятелствата, че останах в отбора. Тежестта на загубата от Марибор падна върху мен. Излезе така, че едва ли не заради мен сме отпаднали", обясни тогава Венци Христов след раздялата с Левски. 

30-годишният нападател в момента е без отбор, след като през миналия сезон игра за Арда (Кърджали) и беше с голяма заслуга за промоцията на тима в елита, вкарвайки 12 гола. 

Случващото се с Бодуров в ЦСКА наподобява ситуацията с Христов отпреди две години на "Герена". Нищо чудно и на защитника да му се наложи да разтрогне договора си с "армейците", тъй като очевидно Петрович се е заинатил и не иска да го връща в състава.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ