Мъдростта изисква да бъдеш над нещата, да виждаш първо грешките в себе си, да прощаваш и тушираш напрежението в името на голямата цел. Да изриташ с мощно воле дребнавостта и злопаметността, които те тикат към пропастта.  

В ЦСКА мъдростта се е скрила някъде из изходите на стадиона. Там  смятат, че е под достойнството да подадеш ръка на този, с когото си в деликатно отношение.

На „Армията” считат за враг всеки, който си позволи да изкаже мнение, да критикува и сочи минусите.

Може да си легенда на клуба, но не приемаш ли настоящото ръководство, ти си грешник – няма да те поканят на юбилея на клуба, няма да ти честитят рождения ден. Защото си враг.

Ето това е грешката. Бъди над нещата и тогава ще спечелиш доверието даже и на тези, които не са били с теб до вчера.  

Врагове са и футболистите, позволили си да излязат от стандартната рамка на реда и дисциплината.  

Winbet - на един клик разстояние! (18)

Когато мъдростта се върне на „Армията”, тогава може да се върнат не само победите, но и високият рейтинг на клуба.

ЦСКА в момента прилича на кошер, пълен с оси. В цялата ужасяваща обстановка Люпко Петрович успява да вкара тима в правия път. Още не е го е сторил изцяло, но е на крачка да го стори.

Погледнете мача в Разград снощи. Това бе най-добрият двубой, откакто легендарният сърбин седна на горещия стол. „Червените” бяха на ниво и малко не им достигна, за да измъкнат победата.

Петрович се чуди и мае как момчетата му ще издържат на тежкия ритъм – възлови двубои през три-четири дни. Проблемът нямаше да съществува, ако ЦСКА беше разтрогнал договорите си с... дребнавостта и злопаметността. Ако беше намерил начин да се споразумее с Бодуров, Пинто, Чорбаджийски, Давидов и Митков. Резервната скамейка нямаше да е толкова къса, защото това си е половин отбор – цели петима играчи.

Мъдростта изисква дипломация. А дипломацията и тя се покрила някъде из храстите в Борисовата градина.

В ЦСКА казват, че клубът е над всичко. Е, като е над всичко, ще намерите начин да разрешите казуса с играчите. С отстраняване не става. Така губите вие, губи ЦСКА, губят феновете. А феновете не бива да ги губите – те са безценна част от „червената” магия.

Ще ги омайвате ли провинилите се футболисти, на ресторант или на парти ли ще ги каните, но туширайте проблемите, за да тушира после отборът съперниците си на терена.

Днес ЦСКА има нужда от това – босовете и треньорът да показват повече мъдрост.

Да гледат първо грешките в себе си, а не в БФС, БКП, ЦРУ или Темида. Тези оправдания важаха първите години, но вече не хващат око.

За да си върне мъдростта, ЦСКА трябва да се отърве най-вече от мнителността, която се промъква в сърцето и открадва покоя на ума.
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ

P.S. – Нека пустата мнителност не ви кара да си мислите, че този материал е написан под нечия диктовка. Не. Написан е от сърце...

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - подготовка и трансфери
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020